2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Az utazók kényelme miatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-15 13:11:42
A közösségi közlekedés feltételeit javították az uniós pályázat által Biharkeresztesen és környékén.

A Berettyújfalu Nagyvárad vonalon jelentõsen megnövekedett a határforgalom, amely elengedhetetlenné tette a közösségi közlekedés infrastrukturális fejlesztését. – Nem „engedhettük meg” magunknak, hogy fedetlen várókkal, sõt olykor azok híján fogadjuk a hozzánk érkezõket, ezért ennek megoldására konzorciumot hoztunk létre a vonzáskörzetben található településekkel, Körösszegapáti, Berekböszörmény, Ártánd, Told, Bojt, Bedõ közremûködésével, a mi gesztorságunkkal – fogalmazott Barabás Ferenc, Biharkeresztespolgármestere a hétfõi projektzáró rendezvényen.

Új utak is

Az Unió támogatta pályázaton a leghátrányosabb helyzetû térségek szerepelhettek, a bihari települések összesen 40 millió forint támogatást kaptak. Az összegbõl a felsorolt kistelepüléseken egyenként 1-1,5 millióból az autóbuszvárókat korszerûsítették, illetve újat építettek, ahol nem volt.

Biharkeresztesen pedig az átszállás megkönnyítésére, és komfortosabbá tételére a vasútállomással szemben új buszvárót építettek közel 18 millió forintból. Ehhez az önkormányzat telket vásárolt, ahol a betorkolló út is megépült, valamint alkalmassá vált a hely a buszok megfordulására is, sõt öt új személygépkocsi-parkoló, és négy fedett buszváró is létesült – mondta a polgármester.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!