2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Magyarok! Reálisan jövõre is csökken a fizetésetek!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-29 09:17:04
Azoknál a cégeknél, ahol terveznek 2013-ban béremelést, az emelés mértéke nem éri majd el a várható infláció mértékét - derült ki egy friss kutatásból.

A cégeknél, ahol egységes elvek alapján döntenek a bérekrõl, a válaszadók 61 százaléka tervez 2013-ban emelést, de az átlagos emelés 4 százalékos mértéke elmarad az infláció várható szintjétõl, azaz reálértékben csökkenésre van kilátás - ismertette Dara Péter, a Devise ügyvezetõje a Simconsulttal közösen, 386 munkáltató megkérdezésével elkészített bérfelmérés eredményeit.

 

Azon társaságoknál, ahol munkaköri szintenként döntenek a bérezésrõl, nagyjából fele-fele arányban vannak a tartást és az emelést tervezõk. Ahol emelnének, ott átlagosan 4-5 százalék várható: a legkisebb a mérték az ügyviteli dolgozók esetében, a legnagyobb pedig a felsõ vezetõknél. A felsõ vezetõk esetében a válaszadók 6 százaléka tervez bércsökkentést, miközben az ügyviteli alkalmazottakat ez nem fenyegeti.

 

A nagy állásportálok kínálata alapján a gyártás, mérnöki, mûszaki állások terén van a legtöbb nyitott pozíció, a meghirdetett állások mintegy harmadát adják - derült ki Kovács András, a Grafton szakértõjének elõadásából.

A második helyen az it-, telekom-munkakörök állnak, majd a pénzügyi/számviteli, a kereskedelmi és értékesítési, valamint az ügyfélszolgálati pozíciók jönnek - utóbbiak 10 százalék körüli aránnyal. Ami a nem szellemi munkaköröket illeti, az operátori állások is toplistásak még. A szakember hozzátette: az értékesítési pozíciókon belül fõként eladókat keresnek a munkaadók, betöltésre váró értékesítési vezetõi állás kevés van.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!