2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Péntektõl fazekasfesztivál DebrecenbenForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-05-14 09:29:51
Debrecen – Kiállítás, szakmai konferencia, valamint vásár és bemutató várja az érdeklõdõket a hét végén a nemzetközi fazekasfesziválon, amelyet immár hatodszor rendeznek meg a cívisvárosban.

Ebben az évben 18 magyar alkotóval, illetve Lengyelországból, Romániából és Ukrajnából érkezõ fazekasmesterekkel találkozhatnak a vásárra látogatók. Igen gazdag és változatos lesz a kínálat.

 

Láthatóak lesznek a mesterség legnépszerûbb és leglátványosabb munkafolyamatai is, a korongozás és egyes díszítési módok – május 16-án, szombaton 10–19 és május 17-én, vasárnap 10–16 óráig a Kossuth téren.


A fesztivál pályázatára érkezõ alkotásokból május 15-én, pénteken 11 órakor nyílik kiállítás a Méliusz Központban (Debrecen, Bem tér 19.).

Ekkor adják át a legjobbaknak járó díjakat is. Az idén a debreceni fazekasság legnemesebb hagyományait feldolgozó használati és ünnepi tárgyakat, valamint a legõsibb díszítõtechnikákat alkalmazó munkákat vártak a szervezõk.


A szakmai konferencián – május 15-én, 14 órától a Méliusz Központban – a fazekas szakma elismert tudósai tartanak elõadásokat a pályázati témákról és a beküldött pályamunkákról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!