2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Már ezen a héten elfogadásra kerülhet a valutaadóForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-12-03 09:04:27
A 15 %-os valutaadó  bevezetése stabilizálóan hat a valutapiacra – állítja Mihajlo Csecsetov régiós képviselõ.

A képviselõ elmondása szerint ezen a plenáris héten napirendre tûzték a jövõ évi költségvetéstervezetet illetve az államkassza feltöltéséért felelõs törvénytervezeteket – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

„Biztos vagyok abban, hogy kedden a parlament elé kerül a költségvetés tervezet, mi pedig megtárgyaljuk azt. Azonban nem ez az egyetlen törvénytervezet, mely napirendre kerül.  A valutaadóra vonatkozó törvénytervezetnek már most nagy hatása van mivel, mivel láthatóan stabilizálódott  a valutapiac, habár  még sem szavazták a törvényt. Az Ukrán Nemzeti Bank  még csupán csak beszélt a törvénytervezet lehetséges elfogadásáról, a valutapiac pedig már stabilizálódott is. Ez azt jelenti, hogy a törvény valóban hasznos” – jegyezte meg a politikus.

A régiós képviselõ elmondása szerint az Ukrán Nemzeti Bank ragaszkodni fog ahhoz, hogy ezen a héten elfogadják a valutaadó bevezetésérõl szóló törvénytervezetet.

Mint ismeretes, Petro Porosenko ukrán gazdasági miniszter a közelmúltban kijelentette, hogy a valutaeladásoknál bevezetendõ 15 %-os nyugdíjalapba történõ illetéklevonás célszerûtlen és az árnyékgazdaság növekedését idézné elõ.

Érdemes megjegyezni, hogy az új adó bevezetésérõl szóló híresztelések hatására a lakosság tömegesen elkezdte a tulajdonában lévõ dollárt eladni, emiatt csökkent a dollár árfolyama.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!