2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Így fog kinézni a rezsicsökkentett számlaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-02-07 11:23:36
A hétfõi Magyar Közlönyben megjelent a nemzeti fejlesztési miniszter azon rendelete, amely meghatározza az energiaszolgáltatók által a felhasználók részére kibocsátott számlák számlaképére vonatkozó követelményeket. A rendelet a kihirdetését követõ 15. napon lép hatályba.

A rendelet a villamosenergia- és a földgázszámlák esetében is részletes elõírásokat fogalmaz meg arról, milyen adatokat kell tartalmazniuk a részszámláknak és az elszámoló számláknak. A szolgáltatók a mintaszámlákon meghatározott elrendezésben kötelesek feltüntetni a rendeletben meghatározott adatokat.

A mintaszámlák elsõ oldalán látható az elszámolási idõszak, a felhasználó adott számlában elszámolt energiafogyasztása, az általa fizetendõ összeg és a fizetési határidõ, míg a díjtételek részletezése a hátoldalon található.

A számlák elsõ oldalán - a mintaszámlák szerint - színes háttérrel kiemelve fel kell tüntetni azt is, hogy a rezsidíj csökkentésre vonatkozó kormányhatározat eredményeképpen mennyi az energiafogyasztó megtakarítása az adott elszámolási idõszakban, továbbá 2013. január 1. óta.

A Közlönyben megjelent részszámla mintáról egy kép:

25469_rezsicsokkentes.jpg

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!