Utolsó módosítás: 2013-02-09 17:20:50 |
|
Szentpéterszeg – A legjobb hurkát az Alföld Takarékszövetkezet szentpéterszegiekbõl álló csapata, míg a legízletesebb, leggusztusosabb kolbászt a békéscsabai gárda készítette a zsûri szerint a VII. Hurka- és kolbásztöltõ Fesztiválon.
A szentpéterszegiek szombati disznótoros versenyén huszonhat gárda merült könyékig a darálékban, s fûszerezte, formázta a finomságokat.
A megmérettetés alkalmával az érdeklõdõk kóstolójegy ellenében nem csak reggelire lakhattak jól a hurka és a kolbász mellett tepertõvel, hagymás vérrel, de az ebédjük is megvolt (orjaleves, toroskáposzta, pecsenye, stb.).
Aki nem lakott jól pukkadásig napközben, az este disznótoros vacsorára, bálra válthatott belépõt. Fotó: Ratalics László
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
|