2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Kiderült az igazság a lakhatási támogatásrólForrás: ingatlantajolo.hu
Utolsó módosítás: 2013-03-22 11:01:31
Hiába a havi több tízezer forintos lakhatási támogatás, eddig mindössze négyszázan vették igénybe a munkavállalói mobilitás ösztönzését szolgáló apanázst - írja a Világgazdaság.

A lap keddi számában emlékeztet: másfél éven át több tízezer forintos lakbér-, illetve rezsitámogatást kérhetnek tavaly október óta azok, akik az országon belül, de az otthonuktól legalább száz kilométerre találnak maguknak állást. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Kommunikációs Titkárságának tájékoztatása szerint bár a lehetõség iránt eddig csaknem tizenegy ezren érdeklõdtek, a kérelmet alig több mint hétszázan nyújtották be, míg a támogatást mindössze 399-en vehették igénybe.

Száznegyvenöt igényt elutasítottak, mert a kérelmezõ nem volt jogosult a juttatásra, 48-an még a döntés elõtt maguk vonták vissza a kérelmüket, 120 esetben pedig még nem zárult le az igényelbírálás.

A legtöbb kérelmet Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében adták be. A legtöbben budapesti, valamint Fejér és Gyõr-Moson-Sopron megyei munkavállalást terveznek - közölték az NGM-nél.

Ez azt jelenti a lap szerint, hogy a mobilitást ösztönzõ lakhatási támogatás iránt végül is jóval kisebb az érdeklõdés, mint amire a szaktárca számított.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!