2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Évrõl-évre csökken az élelmiszer-biztonsági problémák száma húsvétkorForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-03-27 11:07:56
Szeged, 2013. március 26., kedd (MTI) – Évrõl-évre csökken a húsvétot megelõzõ ellenõrzések során tapasztalt élelmiszer-biztonsági problémák száma – közölte Farle Csaba Csongrád megyei fõállatorvos kedden Szegeden.  

A szakember az egyik magyar tulajdonú üzlethálózat szegedi áruházának ellenõrzésekor elmondta: a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (Nébih) által elrendelt, a húsvétot megelõzõ, március 4-tõl 31-ig tartó akció során kiemelten vizsgálják az ünnephez kapcsolódó termékek elõállítását és forgalmazását.

A hatóság szakemberei ellenõrzik a pácolt, füstölt termékek, nyers és fõtt húskészítmények, az édesipari, és alkoholos termék elõállítását és forgalmazását, a tojáscsomagolást és -forgalmazást, valamint a szezonális zöldség és gyümölcs árut. Emellett vizsgálják az élõállatok – fõként a nyulak és bárányok – szállításának körülményeit is – tudatta a megyei fõállatorvos.

A hatóság szakemberei ellenõrzik a termékek tárolását, az áru jelölését, a fogyaszthatósági idõket – tette hozzá.

Az élelmiszertermékek származásával, elõállításával kapcsolatos problémákkal jellemzõen nem találkoznak az ellenõrök, a leggyakrabban a tárolás körülményeivel, illetve a fogyaszthatósági idõ betartásával kapcsolatos szabálytalanságokat derítenek föl – közölte Farle Csaba.

- MTI -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!