2024. május 13. Hétfő, Szervác, Imola.
 
Több mint tíz gyártó adja az új pénztárgépeketForrás: vallakozoi.negyed.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-10 09:56:39
Több mint tíz cég, köztük magyar vállalkozások is készülnek új pénztárgépek gyártására a mostani berendezések kötelezõ cseréjével összefüggésben - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese.

Varga Árpád a Magyar Közgazdasági Társaság baranyai szervezete, a Magyar Okleveles Adószakértõk Egyesülete, valamint a Pécsi Tudományegyetem által szervezett 7. Pécsi Pénzügyi Napokon elmondta, egyes társaságok már típusengedélyt is kértek a mérésügyi hivatalnál, de olyan pénztárgépek még nem készültek, amelyek megfelelnek az online bekötés követelményeinek.

Megjegyezte: minden, a feltételeket teljesítõ és engedélyt szerzõ vállalat forgalomba hozhatja pénztárgépét, a kereskedõk pedig azt vásárolják meg, amit a maguk szempontjából a legkedvezõbben ítélnek. Hozzátette, egyelõre nem tudni, pontosan hány gép cseréjére lesz szükség, de a végsõ szám attól is függ, hogy a jelenlegi 200-250 ezer berendezésbõl mennyi mûködik valójában.

Varga Árpád hangsúlyozta, hogy a NAV már nagyrészt elvégezte az átállással kapcsolatos feladatait, egyben reményét fejezte ki, hogy a pénztárgépek is határidõre elkészülnek.

A jelenlegi, elektronikus naplóval nem rendelkezõ pénztárgépek június 30-ig, az ezzel rendelkezõk december 31-ig mûködtethetõk. Az új rendszer kizárja a pénztárgépek adómemóriájának manipulálását, a hatóság a változtatástól az adórés csökkenését, a költségvetési bevételek növekedését várja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!