2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A jövõ héten akár 26 fok is lehet, de hétvégén lehûlés várhatóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-14 19:34:14
Budapest, 2013. április 14., vasárnap (MTI) – A jövõ héten tovább melegszik az idõ, s akár 26 fok is lehet, a hétvégén azonban esõ, zivatar és lehûlés várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn országszerte derült, napos, száraz idõre lehet számítani. Napközben fõként a Tiszántúlon megélénkülhet az északkeleti szél. A minimumhõmérséklet 1 és 6, a maximumhõmérséklet 16 és 19 Celsius-fok között várható.

Kedden is napos idõ várható. Délután nyugaton és északon növekedhet meg kissé a felhõzet, és estefelé a nyugati határnál kisebb zápor is lehet. A legalacsonyabb hõmérséklet 0 és 6, a legmagasabb hõmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Szerdán a napos idõt, fõként nyugaton zavarhatja meg egy-egy zápor, illetve zivatar. A minimumhõmérséklet 3 és 8 fok között valószínû. Napközben 18-22 fokig emelkedhet a hõmérséklet.

Csütörtökön derült, napos, csapadékmentes idõ várható. A hõmérséklet legalacsonyabb értéke 4 és 9 fok között valószínû, a nappali maximumok várhatóan 20 és 24 fok között alakulnak.

Pénteken is napos idõ valószínû, de északon délutántól megnövekszik a felhõzet, és északnyugaton már zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hõmérséklet 5 és 10 fok között alakul, napközben 21-26 fokig melegedhet az idõ.

Szombaton a leghidegebb órákban 8 és 13 fok között alakul a hõmérséklet. A maximumok északnyugaton 13, délkeleten 19 fok körül alakulnak. Ekkor már erõsen felhõs idõre van kilátás. Több helyen lehet számítani esõre, záporra, fõleg keleten zivatar is elõfordulhat. Az északnyugati, északi szél erõs, helyenként viharos lesz.

Vasárnap is több helyen lehet várható esõ, zápor, néhol zivatar is lehet. Az északi szelet gyakran erõs széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb hõmérséklet 2 és 7 fok között valószínû, s nappal várhatóan 10-15 fokig melegszik a levegõ – olvasható az elõrejelzésben.

- MTI -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!