2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Munka mellett is jár a lakhatási támogatásForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-30 09:33:37
  Korábban csak a munkaviszony megkötése elõtt lehetett kérni a támogatást, egy módosítással most az elsõ hónap munka alatt is jár a lakhatási.

Jövõ csütörtöktõl kéthavi lakhatási támogatás egy alkalommal megelõlegezhetõ - egyebek mellett ezt a módosítást tartalmazza az a kormányrendelet, amely a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg. A munkába járás terheit csökkentõ, 1998-ban hozott rendelet újabb módosítását tartalmazó jogszabály 6 óráról 5 órára csökkenti a munkahely és a lakóhely közti, napi, tömegközlekedéssel történõ munkába járás idejét, mint a lakhatási támogatás egyik feltételét.

A lakhatási támogatás idõtartama továbbra is legfeljebb 18 hónap, amely három egyenlõ részre bomlik, és az idõlépcsõk szerint csökken a támogatás összege. Maga a támogatás nem csökken - például alapesetben, lépcsõnként - 100-60-40 ezer forint, viszont az egyes lépcsõk nem 6 hónaposak, hanem a támogatási idõ egyharmadának megfelelõ ideig tartanak. Vagyis aki csak 12 hónapra veszi igénybe a támogatást, annak háromszor 4 hónaphoz jár az elõbbi - fokozatosan csökkenõ - támogatás.

Jelenleg csak a munkaviszony megkötése elõtt igényelhetõ a lakhatási támogatás, a jövõben a jogviszony létesítésétõl számított 30 napig is megtehetõ az. Kiegészítésként került be a rendeletbe az, hogy a támogatás ügyintézési határideje 45 nap.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!