2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A jövõ hét elején borús lesz az idõ, de a hétvégén már több napsütés várhatóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-06-02 17:49:58
Budapest, 2013. június 2., vasárnap (MTI) – A jövõ hét is felhõsen, esõsen indul, de fokozatosan melegszik is az idõ, hétvégén már 27 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn eleinte rövidebb-hosszabb idõre kisüt a nap, majd délután észak felõl vastagabb, zártabb felhõzet éri Magyarország térségét. Szórványosan záporok, elsõsorban keleten zivatarok is képzõdnek, estefelé északon lehet esõ. Az északnyugati szél többfelé megerõsödik, az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A minimumhõmérséklet 7 és 12, a maximum 17 és 22 Celsius-fok között várható.
Kedden nagyrészt erõsen felhõs lesz az ég, többfelé várható esõ, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon idõnként megerõsödik. A legalacsonyabb hõmérséklet 8 és 13 fok között alakul. Napközben 15-21 fokig melegedhet a levegõ.

Szerdán és csütörtökön is szórványosan várható zápor, helyenként zivatar. A leghidegebb órákban 9-14 fok várható. Szerdán a legmagasabb nappali hõmérséklet 19 és 24 fok között alakul. Csütörtökön 21-25 fokig emelkedhet a hõmérséklet.
Szórványosan pénteken is számítani lehet záporra, helyenként zivatarra. A minimumhõmérséklet 10 és 15 fok között, a nappali maximumok várhatóan 22 és 26 fok között alakulnak.
Szombaton és vasárnap fõként keleten lehetnek záporok, az idõnként erõsebben megnövekvõ gomolyfelhõzet mellett sok napsütés várható. Szombaton a leghidegebb órákban 11 és 16 között alakul a hõmérséklet, nappal 22 és 27 fok közötti meleg várható.
Vasárnap a legalacsonyabb hõmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hõmérséklet 23 és 27 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!