2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Még mindig 10 ezreket kereshetsz a hitelkártyáddalForrás: penzcentrum.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-11 09:28:48
A tranzakciós illeték mellett is megéri hitelkártyával fizetni a boltokban. Igaz, hogy több bank is áthárítja az augusztustól 3 ezrelékes illetéket, de még így többet kereshetünk a ha a bank pénzét használjuk a kamatmentes idõszakban.

Az elmúlt egy évben nõttek a kártya és a szolgáltatások éves díjai a bankoknál, több helyen áthárítják az augusztustól már 3 ezrelékes tranzakciós illetéket a hitelkártyák esetén, ráadásul a látra szóló kamatok is csökkentek. Ennek megfelelõen egyre kevésbé éri meg hitelkártyát tartani és azzal fizetni, de még így is több ezer forintot spórolhat meg így egy család évente. Hiszen a hitelkártyás vásárlás mellé jóváírás jár, a fel nem használt pénzünk pedig közben nekünk kamatozik.

 

Aki betart néhány egyszerû szabályt, az hasznos társra lelhet a hitelkártyákban, a felelõtlen használatukkal viszont óriási tartozások halmozhatók fel, amitõl késõbb csak nehezen lehet megszabadulni. A legtöbb hitelkártyával 45-50 napig kamatmentesen lehet vásárolni. Még ebben az idõszakban is fontos azonban, hogy hitelkártyánkkal ne költsünk többet, mint amennyit egyébként megengedhetünk magunknak. 

A kamatmentes idõszak két részbõl áll: a költési vagy elszámolási idõszakból, valamint az ezen idõszak alatt végzett költéseink visszafizetésére idõt hagyó türelmi idõszakból. Az elszámolási idõszak vagy egy teljes naptári hónapot, vagy pl. az adott hónap 15-étõl a következõ hónap 14-éig tartó idõszakot takar, a türelmi idõszakot pedig a fizetési határidõ zárja le. A kártya igénylésekor kérdezzünk rá, hogy milyen hosszú a türelmi idõszak, vagy ha szükségesnek látjuk, van-e lehetõség a fizetési határidõ megválasztására, módosítására,illetve hogy hogyan tudjuk rendezni tartozásunkat. Ha ugyanis idõben visszafizetjük a banknak a hitelkártya keretünkbõl vásárlásra felhasznált összeget, valamint a kártya használatával járó díjakat (éves díj, havi számlavezetési díj, SMS értesítések díja, stb.), nem kell semmilyen kamatot fizetnünk.

A legbiztonságosabban úgy rendezhetjük a bank felé fennálló tartozásunkat, ha csoportos beszedési megbízással hagyjuk leemelni a számlánkról .Mi magunk is rendezhetjük a tartozást egy egyszerû utalással.


Havi 150 ezer forintos költés esetén közel 500 forint havi kamat járhat, ha 2,5 százalékos éves EBKM-el számolunk. Ez könnyedén elérhetõ több banknál is. A jóváírás mértéke változó, 1 százaléktól kezdve akár átlagosan 2,5 százalékot is nyerhetünk, ami havi 1500 - 3750 forint havonta. A tranzakciós illeték ezzel szemben 450 forint erre az összegre, míg az éves díj 0-690 forint között alakul, így összesen havonta akár 1-2 ezer forintot is nyerhet egy család a hitelkártyával havonta. 

BankRáció.hu hitelkártya-összehasonlítójának segítségével szedtük össze a bankok jelenlegi legjobb ajánlatait."



Egyes kártyákkal prémium kedvezményeket is kaphatunk


Magyarországon is egyre elterjedtebb, hogy a kártyatársaságok különféle magas színvonalú szolgáltatásokat, exkluzív ajándékokat, kedvezményeket nyújtanak az úgynevezett prémium kártyákkal (például arany vagy platinakártyákkal) rendelkezõ ügyfeleiknek. Tipikusan ilyenek az exkluzív éttermi, kulturális ajánlatok, vagy az utazási kedvezmények, de például a budapesti repülõtér exkluzív várótermébe is csak a MasterCard prémium kártyájával juthatunk be egy vendéggel és saját 18 év alatti gyermekeinkkel együtt. A váróban teljesen ingyen fogyaszthatunk az étel és ital kínálatból. Érdekes, hogy ez már nem csak a gazdagok kiváltsága, hiszen már több alap hitelkártya is prémiumnak számít, így érvényes a váróba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!