2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Szeptembertõl újabb feladatuk lesz a trafikosoknakForrás: vallakozoi.negyed.hu
Utolsó módosítás: 2013-08-26 09:24:40
  Szeptembertõl a trafikosoknak el kell küldeniük az államnak, milyen cigarettából mennyi fogyott. Az erre való rendszereket elkezdték tanúsíttatni.

Megkezdõdött a trafikok számára kidolgozott elektronikus készletnyilvántartó és adattovábbító rendszerek minõsítése - közölte a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. A társaság errõl weboldalán tájékoztatta az érintetteket.

Minden olyan gyártó és terméke minõsítést szerezhet, amely képes arra, hogy napra pontos készletnyilvántartást vezessen, alkalmas arra, hogy az illetékes szervekhez az adatokat online kapcsolat útján továbbítsa, illetve teljesíti a minõsítési rendszerben megfogalmazott követelményeket.

Az MTI számára elküldött tájékoztatás szerint a minõsítési folyamatnak nincs határideje, csupán annyi a társaság megkötése, hogy a zrt. kizárólag a minõsített rendszereket ajánlja a trafikosoknak.

A tanúsítási folyamat tesztlaborban történik. A közzétett felhívásra a regisztrációk folyamatosan érkeznek a tanúsítást megszerezni kívánó cégektõl. Eddig 52 cég regisztrált, számukra már kiküldték a minõsítéshez szükséges követelményrendszert. A már regisztrált cégek közül 12 cég jelezte minõsítési szándékát, és kettõ sikeresen át is esett a minõsítésen - tartalmazza a közlemény.

A jelenleg érvényes rendelet alapján a trafikosoknak szeptember 1-jétõl kell adatot szolgáltatniuk a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. által minõsített rendszerek útján.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!