2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Így emelkedik az egészségügyiek béreForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-09-04 09:10:43
Nemcsak a pedagógusok, hanem az egészségügyi dolgozók bére is emelkedik szeptembertõl. Az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) azt közölte, hogy mindenki részesül a bérfejlesztésbõl, aki az egészségügyben dolgozik, de elsõbbséget élveznek azok, akiknek tavaly kisebb mértékben emelkedett a fizetésük.

A pedagógusok béremelésérõl szóló javaslat elfogadásával a kormány a béremelések idõszakát kezdi meg – mondta nemrégiben Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetõje. A politikus közölte, 2013-ban emelkedett a reálbér és 2010 óta több mint 13 százalékkal nõtt a nettó kereset.

A pedagógusok szeptembertõl kapnak magasabb fizetést. A középiskolában tanító Sóvári László saját számítása szerint a mostani 34 százalékos emelés körülbelül 20-30 ezer forinttal növeli meg a fizetését. „És hát, azért ez már valami” – fogalmazott.

Nem csak az oktatók bére emelkedik õsztõl, a parlament hozzákezdett az egészségügyi bérrendezéshez is. Szeptembertõl többet keres Miklós Éva, a kecskeméti kórház vezetõ szülésznõje is. „Nagyon örülünk neki, úgy gondolom, hogy szükség volt már rá, hogy a pályán tudja tartani a diplomásokat” – mondta a Krónikának.

Horváth Emese, aki huszonegy éve dolgozik fõnõvérként a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházban, elmondta, a kiadások mellett nagyon sokat jelent a mostani fizetésemelés. A család fenntartása, a hitelek fizetése mellett így nagyobb az ember biztonságérzete, és a munkahelyén is jobban érzi magát, mert az emelés az ápolók megbecsülését is jelzi.

Összesen majdnem százezer egészségügyi dolgozó kap béremelést a fekvõ- és járóbeteg-ellátásban több mint 23 milliárd forintos forrásból. Õk a nyolc havi béremelésnek megfelelõ, januárig visszamenõleges pluszjuttatást egy összegben kapják kézhez szeptemberben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!