2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Számot adnak ÚjfalubanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-12 12:41:32
Félszáznál is több kiállító a Bihari Számadó Napokon.

Népmûvészeti alkotások, kistermelõk portékái és látogatók sokasága töltötte meg a Kabos Endre Városi Sportcsarnokot pénteken délelõtt, az immár hagyományos kiállítás megnyitóján.


Több mezõgazdaság

Több mint 70 kiállító ad számot ezévi munkájáról a 16. Bihari Számadó Napokon október 11-12-én Berettyóújfaluban.

– A rendezvény egy térségi kiállítás, amelyen nem csak a Hajdú-Biharban élõ termelõk mutatkoznak be, hanem a külföldi testvérvárosok, az olaszországi Porcia és a romániai Margitta is – tájékoztatott Kalmár Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara médiatanácsadója. Mint azt elmondta, az elõzõ évekhez képest annyiban újult meg a rendezvény, hogy idén nagyobb teret kapott a mezõgazdasági szektor. – A Bihari Számadó Napokat a betakarítás idejére ütemezzük, mivel a gazdák az év vége felé közeledve már be tudnak számolni a termés sikerességérõl – tette hozzá.


Kiállítók sokasága


Fekete András méhész második alkalommal vesz részt a Bihari Számadó Napokon.

– Kilenc fajta mézet készítettünk, így széles a választékunk. Az érdeklõdõk itt a rendezvényen kóstolhatnak belõlük, amit azért is tartok fontosnak, mert így azok is megízlelhetik, akik otthon nem jutnak hozzá – nyilatkozta a termelõ. Szatmári Ferenc kosárfonó népi iparmûvészt már jól ismerik a Számadó Napokon, 16. éve van jelen a rendezvényen. A Derecskérõl érkezett alkotó családjában nagy hagyománya van a kosárfonásnak, mint elmondta, fia is az õ nyomdokaiba lépett.

Németh László pirográf technikával festi fára alkotásait. – Hetedik alkalommal hoztam el a képeimet és szép sikere van. A rendezvény nagyon jó lehetõség arra, hogy jobban megismerjék a munkásságomat – hangsúlyozta a mûvész.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!