2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Kifizetik a pedagógusoknak a túlmunkátForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-26 08:20:05
Pluszpénz illeti meg a pedagógusokat, ha a kötött munkaidõn, vagyis heti 32 órán felül benn kell maradniuk a munkahelyükön - írja a Magyar Nemzet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Pedagógusok Szakszervezete által pénteken megkötött, s a lap birtokába került ágazati kollektív szerzõdésre hivatkozva.

A január 1-jén hatályba lépõ megállapodás a lap hétfõi cikke szerint egyértelmûsíti a helyettesítésért és egyéb túlmunkáért járó díjazási rendszert. E szerint nemcsak a 32 órán felüli munkavégzést honorálják, de akkor is jár a plusz óradíj, ha a pedagógust heti 26 megtartott tanórán felül az eseti helyettesítés mértékét is meghaladóan kötelezik túlmunkára.

Ilyenkor az óradíj a pedagógus pótlék nélküli illetményének 138,5 része, ami átlagosan ezer és kétezer forint közötti összeg: egy kezdõ fõiskolai végzettségû pedagógusnál 1116, egy nyugdíj elõtt álló egyetemi diplomás pedagógus esetében 2324 forint.

A dokumentum azt is tartalmazza, hogy a pedagógusoknak nem kell a teljes munkaidejüket az iskolában tölteniük. A megállapodás szerint ugyanis az intézményvezetõk eltekinthetnek a feladatok házon belüli ellátásától, ha olyan munkáról van szó, amely jellegénél fogva külsõ helyszínhez kapcsolódik, vagy külsõ helyszínen rendelkezésre álló feltételeket igényel.

A szerzõdés rögzíti továbbá, hogy a pedagógusoknak meg kell téríteni a tanórák, foglalkozások elõkészítéséhez és a szülõkkel való kapcsolattartáshoz szükséges kiadásokat, illetve a munkaköri feladatok ellátását szolgáló utazások költségét is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!