2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Pénzért szerepelt az egyik férfi a kislétai videóbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-27 08:56:58
A köztévé híradója szerint egy férfi azt állítja, hogy õ az egyik szereplõje a szombaton nyilvánosságra hozott kislétai videónak, és 10 ezer forintot kapott azért, hogy a kamera elõtt azt mondja, pénzért toboroztak közmunkásokat egy Bajnai Gordon elleni tüntetésre. A videó állítólagos készítõje viszont kijelentette, nem fizetett a felvételért, az Együtt-PM szövetség pedig azt közölte, nyilvánosságra hozza a vágatlan felvételt.

Máshogy emlékszik a kislétai videó készítésének körülményeire az egyik szereplõ, illetve a felvétel állítólagos készítõje. A videót szombaton hozta nyilvánosságra az Együtt-PM, szerintük azt bizonyítja, hogy Kisléta fideszes polgármestere pénzért toborzott tüntetõket a közmunkások között Bajnai Gordon ellen. A fideszes politikus ezt visszautasítja. Ma nyilatkozott a felvétel egyik szereplõje is, aki azt mondta: nem a polgármester fizetett neki, hanem éppen ellenkezõleg, a videó készítõi, hogy mondjon el a kamera elõtt egy elõre megbeszélt szöveget.

10 ezer forintot kapott azért, hogy kamera elõtt, egy elõre egyeztetett szövegben azt állítsa: pénzért toboroztak közmunkásokat egy Bajnai Gordon ellenes tüntetésre - ezt mondta a Híradónak egy kislétai férfi. Állítása szerint õ az egyik, aki az Együtt2014 által szombaton nyilvánosságra hozott videón látható és hallható.

A másfél perces vágott felvételt szombaton rakta fel Bajnai Gordon pártja az internetre. A videó helyenként tartalmilag nehezen értelmezhetõ, de az Együtt 2014 szerint azt bizonyítja, hogy a fideszes polgármester pénzt ajánlott a közmunkásoknak, ha elmennek tüntetni Bajnai Gordon ellen. Vasárnap az Együtt-PM egyik szóvivõje, Szabó Zsolt azt mondta, szerinte valódi a videó. A párt sajtómunkatársa az Indexnek a felvétel körülményeirõl is beszélt.

Azt mondta, hogy múlt héten Kislétán Bajnai Gordon stábjához odalépett egy férfi, és õ kezdett el mesélni arról, hogy pénzt ajánlottak neki és társainak, ha libával a kezükben mennek tüntetni. Bajnai Gordon munkatársa tehát arra utalt, hogy egy spontán beszélgetést rögzítettek a kamerával.

A videón szereplõ kislétai közmunkás nem így emlékszik. Hétfõn délután a Híradónak azt mondta: a polgármester nem ajánlott nekik pénz azért, hogy tüntetni menjenek. Viszont Bajnai Gordon stábja 10 ezer forintot ígért, ha mégis ezt állítja és kamera elõtt elismétli azokat a mondatokat, amit kérnek tõle.

"És akkor mondták, hogy nem-e mondnám eztet el pénzért, pénzért nem mondanám-e el. Mondtam mennyiért? és akkor mondták, hogy ez egy pár perc lesz, pár perc forgatás és ezt fölveszik és akkor én, akkor ezt elmondtam amit õk mondtak, azt mondtam el és az egyik producer kérdezett és arra válaszoltam"- mondta a fiatalember a Híradónak.

A felvétel most is megtalálható az interneten. Az Együtt-PM szerint saját aktivistáik készítették. A párt Facebook oldalán az állítólagos operatõr nyilatkozata is megjelent - de õ sem a nevét, sem az arcát nem vállalta.
Õ is azt állítja, hogy a kerékpárosok maguktól kezdtek beszélni arról, hogy a helyi polgármester pénzért toborzott tüntetõket a közmunkások között. Azt is írja, hogy õ nem fizetett nekik. Nyilatkozata szerint: ami elhangzott, azt maguktól, vagy beszélgetés közben, kérdésre válaszolva, önként mondták.

A kislétai közmunkás erre is másként emlékszik. Szerinte azt kellett mondania a felvételen, amit elõre megbeszéltek. Idézzük: „Mondták, hogy akkor, amikor õ kérdez, erre válaszoljak, és én akkor amikor mondta, hogy most lesz a felvétel akkor elkezdtem beszélni és akkor mondtam amit õk elmondtak, amit megbeszéltünk."

Oszd meg a videót, hogy mindenki megtudhassa, milyen módszereket alkalmaz a kormánypárt! - ezt is írja a facebookon Bajnai Gordon pártja. Jávor Benedek egy hétfõi sajtótájékoztatón is megerõsítette: szerintük nem hamis a videó. Mi úgy gondoljuk, hogy ez a videó ez valódi, úgy néz ki hogy valós eseményt ábrázol. ez a valós esemény nem bûncselekmény önmagában, szerintem minõsíti a kormányoldalt – fogalmazott. Kisléta fideszes polgármestere viszont hétfõn is megerõsítette: õ nem ajánlott pénzt senkinek. Szerinte - a bajai után - ez egy újabb hamis videó botrány.

A Híradónak nyilatkozó kislétai közmunkás azt mondta: a felvétel után meg is kapta a videó készítõjétõl a pénzt: tízezer forintot. Nem hittem , hogy ez ilyen nagy nyilvánosságra kerül, és ilyen nagy bajba sodornak ezzel – tette hozzá a fiatalember.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!