2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Gyulay: aránytalan forgalomkülönbségekhez vezetett a trafikok eddigi felállásaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-01 07:49:27
Az aránytalan forgalomkülönbségekkel indokolta a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó engedélyezési eljárás szabályairól szóló kormányrendelet módosítását a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója pénteken, az MTI-nek nyilatkozva.

Gyulay Zsolt közölte: kimutatásaik szerint a 6300 dohányboltból, a hipermarketekben, plázákban, benzinkutakon mûködõ 200 dohánybolt a piaci forgalom 17 százalékát lefölözte. Ezzel szemben 2500 trafik a megélhetés határán van.

Ismertetése szerint ezért változott a dohányboltok elhelyezkedésére vonatkozó elõírás: a jövõben egy üzlet sem nyitható egy másik trafik bejáratától 200 méteres távolságon belül, a változtatás ugyanakkor csak a november 30-a után benyújtott új engedélyekre vagy a meglévõk módosítására vonatkozik.

Hozzátette: a jövõ júniustól a plázákban vagy benzinkutakon sem mûködhet dohánybolt, a változások értelmében ugyanis a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületû eladótérrel rendelkezõ üzletekben, valamint az üzemanyagtöltõ állomásokon legfeljebb 2014. május 30-ig lehet dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet folytatni.

Gyulay Zsolt a csütörtökön megjelent kormányrendelet-módosítással kapcsolatban hangsúlyozta: a meglévõ koncessziós joga mindenkinek megmarad, a zavartalan ellátás biztosított. A változtatás a nemdohányzók érdekében tett folyamatos intézkedések újabb lépése - fûzte hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!