2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
15 ezer pénztárgépet szállítanak leForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-06 08:40:14
A lengyel a pénztárgépgyártó csoport ebben a hónapban összesen 15 ezer berendezést szállít Magyarországra - közölte a cég.

Az elsõ szállítmány már megérkezett, a pénztárgépek mindegyikét már tesztelték a gyárban, így csak fel kell szerelni õket a boltokban. Jelenleg nagyjából még csak ezer új típusú kassza mûködik a hazai üzletekben, miközben január elsejétõl már csak online pénztárgépeket használhatnak a kereskedõk.

A közlemény idézi Novák Zoltánt, a Comp csoportot képviselõ Micra-Metripond Kft. ügyvezetõ igazgatóját, aki elmondta: a cég tizenötezer új pénztárgép szállítását vállalta decemberre, de még ez is kevésnek tûnik ahhoz képest, hogy nagyjából kétszázezer kasszát kellene kicserélni nagyon rövid idõ alatt. Emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a kereskedõk december 31-ig használhatják a régi pénztárgépeket.

Az ügyvezetõ igazgató szerint sok kereskedõ mindent megtesz azért, hogy be tudja tartani a határidõt, a többség nem siet a megrendeléssel, mert abban bízik, hogy a kormány az utolsó pillanatban újra módosítja majd az átállásról szóló rendeletet. A büntetést viszont csak az kerülheti el, aki igazolni tudja, hogy megfelelõ engedélyekkel rendelkezõ forgalmazótól választott forgalmazható pénztárgépet - tette hozzá.

A Comp csoport Európa legnagyobb pénztárgépgyártója. Az elmúlt 20 évben másfél millió pénztárgépet szállított több kontinensre. A társaság Magyarországon négy online kasszát forgalmaz: a Mini, a Jota, a Sento és a Sento Light típusokat. Ezek elsõként kapták meg a forgalmazási engedélyt, és mindegyikre igénybe vehetõ az 50 ezer forintos állami támogatás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!