2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Több mint hatmilliárd forint pluszpénzt kaptak idén a szabolcsi kórházakForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-16 14:30:46
Rekordösszegû, több mint hatmilliárd forint összegû pluszpénzhez jutott hozzá idén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház - közölte Mangol Csilla vezérigazgató az intézmény évértékelõ sajtótájékoztatóján hétfõn, Nyíregyházán.

A kapott pénzbõl 3,1 milliárd forint jut a Pólus-projektre, azaz a kórház fejlesztésére és bõvítésére, a többit pedig likviditási gondjainak leküzdésére és adósságkonszolidációra fordítja az intézmény - ismertette a vezérigazgató. Hozzátette: a nyíregyházi, a mátészalkai, a fehérgyarmati és a nagykállói tagkórházakat tömörítõ és mûködtetõ intézménynek jelenleg harminc projektje fut, összesen mintegy 26 milliárd forint értékben. A beruházások nagyobb része 2014-ben véget ér, de a kórház szeretne egy nagyobb fejlesztési csomagot összeállítani a következõ évekre is.

Mangol Csilla elmondta, hogy tervben van a Jósa András Oktatókórházban megkezdett tömbkórházprojekt folytatása a negyedik, sebészeti tömb megépítésével, megújulna a rendelõintézet épülete, a Sóstói úton lévõ egységbõl pedig a pulmonológiai osztály aktív ellátási részlegét telepítenék majd be a központi telephelyre.
Szeretnének egységes pszichiátriai ellátást kialakítani, amelynek központja Nagykállóban lenne - mondta.

Mátészalkán mûtéteket érintõ fejlesztéseket indítanának el, Fehérgyarmaton több száz millió forintos beruházással a rehabilitációs ellátást javítanák, Vásárosnaményban pedig épületrekonstrukciós és infrastrukturális beruházásokat terveznek.

A vezérigazgató a sajtótájékoztatón fontos eredménynek nevezte a több mint 4 ezer munkahely megõrzését. Az ügyeleti rendszer fejlesztése után a jövõben a szakdolgozók jövedelmi szintjén saját erõbõl javítana a kórház, amely - a megyei és más önkormányzatokkal együtt - lakásépítési- és felújítási program bevezetésén egyaránt gondolkodik - fogalmazott Mangol Csilla.

Szólt arról is, hogy az idén kidolgozott társadalmi felelõsségvállalási program keretében a nagyberuházások során munkához segítik a helyi vállalkozásokat, ami Mátészalka esetében 350 milliót, Nyíregyháza esetében 3,5 milliárd forintot jelent a vállalkozók számára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!