2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Zéró tolerancia az ünnepek alkalmával isForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-20 18:35:43
A Hajdú-Bihar Rendõr-fõkapitányság munkatársai a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében 2013 decemberében is ellenõrzik a jármûvezetõket.

A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek okai között szerepel az ittas jármûvezetés. Éppen ezért a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság egyik fõ célja, hogy az illetékességi területén bekövetkezett közlekedési balesetek számát csökkentse, ezért a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, az ittas jármûvezetõk kiszûrése érdekében 2013 decemberében megyénk útjain különbözõ idõpontokban, illetve helyszíneken ellenõrzik a rendõrök a jármûvezetõket. Az intézkedések alkalmával minden jármûvezetõnél ittasság ellenõrzést is végeznek az egyenruhások és a szabályokat megszegõkkel szemben következetesen járnak el.

Tájékoztatjuk a jármûvezetõket, hogy ittas jármûvezetés megítélésével kapcsolatban a „zéró tolerancia elve” érvényesül és a KRESZ általánosan tiltja az ittas jármûvezetést.

Ezúton szeretnénk felhívni minden kerékpárral közlekedõ figyelmét, hogy az ittas kerékpározás is jogsértésnek minõsül. Erre tekintettel a balesetek megelõzése érdekében a gépjármûvezetõk mellett a biciklivel közlekedõknek is számítania kell ittasság ellenõrzésekre.

Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy a téli idõjárásra tekintettel ezen intézkedések alkalmával a rendõrség fokozottan ellenõrzi valamennyi jármû mûszaki állapotát, így a világító-, és fényjelezõ berendezések mûködõképességét is.

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, ÓVJUK MAGUNK ÉS MÁSOK ÉLETÉT, TESTI ÉPSÉGÉT!

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelõzési Bizottság

Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!