2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Advent Bocskaira emlékezveForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-25 16:34:59
Az adventi ünnepségsorozat kísérõprogramjaként a hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola és a Szent Bazil Oktatási Központ Általános Iskola Tagintézményének tanulóival közösen emlékeztek meg arról, hogy a Korponai országgyûlés idején Bocskai mint Magyarország és Erdély fejedelme, 1605. december 12-én kiadta a hajdúknak adományozott kiváltságlevelet.

A Bocskai-emlékünnepség keretében dr. Éles András, a Hajdúvárosok Szövetségének volt elnöke beszédében Bocskai István nagyságát méltatta, majd a Petõfi-téren lévõ Bocskai lovas szobor elõtt Csige Tamás polgármesterrel elhelyezték az emlékezés virágait. A karácsonyi készülõdés ötödik hétvégéjén is szép számban gyûltek össze az ünnepelni vágyó családok és baráti társaságok az adventi koszorú fényénél.

A város koszorúján az ötödik szál gyertyát Nagy Zoltán alezredes gyújtotta meg, aki gyermekkorának legszebb éveit töltötte Hajdúdorogon. Köszöntõjében elmondta, hogy „a legnagyobb ajándék, hogy vagyunk, egymásnak és egymásért vagyunk, errõl sajnos hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Fontos szeretteinkkel is éreztetni, hogy vagyunk, hogy Nekik vagyunk és számíthatnak ránk!”.

Az ez évben fennállásának 40 éves jubileumát ünneplõ Bocskai Népzenei Együttes elõadásában kóringyálást, csillagjátékot, a három királyok eljövetelét, tréfás párbeszédet hallhatunk az öreg betlehemesbõl, mely a régi idõk karácsonyának emlékét idézte fel a téren összegyûltek számára. Természetesen most sem maradhatott el a kicsinyek által hétrõl-hétre várt meglepetés sütemény, mely ezúttal kókuszkocka volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!