2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Csökkent az álláskeresõk száma tavaly november-decemberben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai alapján, decemberben 391 ezren kerestek állást, ami 11 éve a legalacsonyabb szám.

Október végén mintegy 395 ezer regisztrált álláskeresõ szerepelt a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) nyilvántartásában, ez 93 ezerrel kevesebb az elõzõ év azonos idõszakinál - tette közzé az NMH a honlapján.

Augusztus végén 401 500 álláskeresõt tartottak nyilván Magyarországon, júliushoz képest 3 százalékkal, tavaly júliushoz képest 18,4 százalékkal kevesebbet – tette közzé a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) a honlapján.

Júniusban 438 600 álláskeresõt tartottak nyilván Magyarországon; az állástalanok száma májushoz képest 14,7, az elõzõ év azonos idõszakához képest pedig 11,8 százalékkal csökkent – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerõ-piaci adatokból.

Májusban a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 514,4 ezer álláskeresõ szerepelt, ami áprilishoz képest több mint 100 ezer fõs, 24,3 százalékos növekedés, de az elõzõ év azonos hónapjához képest még így is 0,1 százalékkal – 700 fõvel – kevesebb munkanélkülit tartottak nyilván – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerõ-piaci adatokból.

A Komádi munkaügyi kirendeltség kivételével az összes többi kirendeltség körzetében emelkedett tavaly az álláskeresõk száma – e meglepõ kijelentés a regionális munkaügyi központ keddi debreceni sajtótájékoztatóján hangzott el.
« 1. oldal »