2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Júliusban már csaknem tízezren kapták meg a legsúlyosabb betegeket otthonukban ápoló hozzátartozóknak járó juttatást, ez a májusi adatokhoz képest közel négyszeres növekedés - írja a Magyar Nemzet

A januártól bevezetett kiemelt ápolási díjat minden esetben kérni kell a járási hivataloknál, nem jár automatikusan – hívta fel a figyelmet a Kossuth Rádió reggeli mûsorában Fülöp Attila, család- és esélyteremtési politikáért felelõs helyettes államtitkár.

Elkészült az emberi erõforrások minisztere által jegyzett rendelet, amely meghatározza a kiemelt ápolási díjra jogosultak körét - írja a Magyar Nemzet.

Ápolási díj helyett minimálbért és ahhoz kapcsolódóan munkaviszonyt kérnek a fogyatékos személyeket gondozó családtagok. Az érintettek kedden a Parlamenthez közeli Vértanúk terén demonstrációt tartottak és petíciót küldtek az emberierõforrás-miniszternek.

Januártól több mint nettó ötezer forinttal, közel nettó 40 ezer forintra emelkedik az emelt összegû ápolási díj, és a kormány bevezeti a kiemelt ápolási díjat, melynek összege közel nettó 48 ezer forint lesz.

« 1. oldal »