Zuhan a forint, 307-nél is járt az euróForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-01 11:48:03 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/6452
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, devizapiac, euró, svájci frank, forint, forintárfolyam, dollár
Veszített értékéből a forint péntek délelőtt, reggel óta az euró 4 forinttal, 305 forintra drágult részben az EKB jegybanktörvényről mondott kritikája és a rossz nemzetközi hangulat miatt.

11.20 Egyre lejjebb kerül a forint

Negyed 12 után néhány perccel már 306 forint felett járt az euró, a frankért 254, a dollárért pedig 248 forintot kellett adni a banközi devizapiacon. A pénteki kereskedésben 307 forint felett is volt  az euró, ami 6 forintos, 2 százalékos süllyedést jelent.

Kolba Miklós, az ING devizaüzletág-vezetője elmondta: a gyengülésben szerepet játszik az Európai Központi Banknak a jegybanktörvény módosításáról mondott kritikája, amely szerint a kormány által tervezett változtatások nem elenegendőek a jegybank teljes függetlenségéhez, amely feltétele az IMF-tárgyalásoknak. Utóbbiról pedig semmi új hír nem jelent meg, ez pedig bizonytalanságot okoz a befektetők körében. Azt, hogy a forintgyengülésben szerepet játszanak a belföldi hírek, jelzi, hogy a lengyel zloty nem veszített az értékéből.

"Nincs szó durva eladási nyomásról, arról van szó, hogy a gyengülés felé érzékenyebb a forint, és a bizonytalanság miatt egyre lejjebb kerül az árfolyam" - fogalmazott Kolba és hozzátette: rontja a forint helyzetét az is, hogy a nemzetközi befektetői hangulat is kedvezőtlen, a befektetők a biztonságos eszközöket, köztük a dollárt vásárolják.

10.27 Gyengült a forint

Délelőtt fokozatosan gyengült a forint, 10 óra után 303-304 forint között volt az euró árfolyama.

07.50 Kis gyengüléssel indított a forint

Miután az euró árfolyama 301 forint körül töltötte az éjszakát, péntek reggel kis mértékben, 301,4 forintra emelkedett. Nyolc óra előtt nem sokkal viszont már 301,14 forintot ért a közös európai deviza. A dollárral ugyanekkor 243,52, a svájci frankkal 250,69 forinton kereskedtek. Csütörtökön 303 forint fölött is járt az euró.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!