2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Emberfelettinek hitte magát az egyetemistaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-15 19:43:00
Emberfeletti lénynek képzelte magát és Istenként tisztelte a tömeggyilkosokat az az egyetemista, aki a rendõrség gyanúja szerint huszonkét embert akart megölni Budapesten.

A fiatalember célja az volt, hogy minél nagyobb félelmet keltve mészárolja le áldozatait, saját egyetemének épületében, vagy egy budapesti bevásárlóközpontban. A rendõrök már régóta figyelték, mostani elfogásán ötven nyomozó dolgozott csaknem két napig, végül a Déli pályaudvar mellett sikerült elkapni.

Az egyetemista már korábban is összetûzésbe került a szomszédokkal. A fiatalember néhány hónapja sütötte el gázpisztolyát lakásában, ezért garázdasággal is gyanúsítja a rendõrség. A fiút nem nagyon ismerték a házban, körülbelül két éve költözött be a lakásba.

A 22 éves fiatalembert szombaton helyezték elõzetes letartóztatásba. A rendõrök már a gázpisztolyos lövöldözés óta figyelték. Eközben jöttek rá, hogy mire készül. Körülbelül 50 rendõr dolgozott az ügyön, végül csütörtök délután a Déli pályaudvar mellett kapták el.

A fiú részletesen elmondta a nyomozóknak, hogyan akart végezni a huszonkét emberrel. A tömeggyilkosságra másfél éve készült és még egyik versében is írta róla.

„Elképzelése szerint vagy egy bevásárlóközpontban, vagy saját egyetemén tervezte, úgy, hogy egy ilyen ámokfutás szerû lerohanással, a környezetét sokkolva, saját szavaival élve minél nagyobb félelmet és zûrzavart okozva” – mondta Gulyás Imre, a BRFK Szervezett Bûnõzés Elleni Osztályának vezetõje.

Számítógépén megtalálták azokat az oldalakat is, melyeken különbözõ külföldi tömegmészárlásokról írtak. Példaképei pedig az ottani ámokfutók voltak.

„Ezeket az embereket emberfeletti lényként tisztelte és önmagáról is ez volt az álláspontja, hogy nem emberi lény, hanem a fölött áll” – mondta Gulyás Imre.

A fiú egyszer már végre akarta hajtani a tervét, de azt nem mondta meg a nyomozóknak, hogy végül miért nem tette meg. Vallomása szerint elfogásának napján, tehát múlt hét csütörtökön, vagy pénteken gyilkolt volna.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!