2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Korrupt rendõröket vettek õrizetbeForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-23 19:06:11
A Budapesti Nyomozó Ügyészség õrizetbe vett négy rendõrt, mert a gyanú szerint napi rendszerességgel fogadtak el építési-szállítási cégektõl 10-15 ezer forintot, hogy ne intézkedjenek velük szemben.

A gyanúsítottakat hétfõn vették õrizetbe, a kihallgatásukat is aznap tartották. Ketten a XIII. kerületi rendõrkapitányságon teljesítenek szolgálatot, ketten pedig volt hivatásos rendõrök. A Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bûncselekmények elkövetésével gyanúsítja õket.

A gyanúsítottak 2008-ban különbözõ építési-szállítási cégekkel kiterjedt kapcsolatot alakítottak ki, amelyet jogtalan anyagi elõny szerzésére használtak fel.

A cégek képviselõi napi rendszerességgel 10-15 ezer forintot fizettek nekik azért, hogy a tevékenységük során elõforduló - elõzetesen jelzett - szabálysértések (például közterület-használati vagy behajtási engedély hiánya; túlsúlyos vagy túlméretes tehergépkocsi; lejárt mûszaki engedély) miatt intézkedjenek velük szemben.

Más esetekben a jogszerû intézkedés során, ugyancsak 10-15 ezer forintért, eltekintettek a feljelentéstõl, de olyan eset is elõfordult, hogy más, jogszerûen intézkedõ kollégát vettek rá arra, hogy ne tegyen feljelentést.

A bûncselekmények szinte Budapest egészére - így a II., az V., a VII., a XI., a XII., a XIII., a XIV., a XVIII. és a XX. kerületre - kiterjedtek.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a négy gyanúsítottat õrizetbe vette és indítványozza elõzetes letartóztatásuk elrendelését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!