2024. május 14. Kedd, Bonifác.
 
Kétszázezer forint a nyomravezetõnekForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-03-26 18:39:10
Szükség esetén az eljáró hatóság a tanúvédelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendõrség a nyomravezetõ személyét bizalmasan kezeli.

Díjat ajánlott fel a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság vezetõje annak, aki olyan információt hoz a Rendõrség tudomására, ami közvetlenül elõsegíti a Debrecen területén lévõ élelmiszerboltok sérelmére elkövetett fegyveres rablások elkövetõinek elfogását.

A Debreceni Rendõrkapitányság, Életvédelmi Alosztálya több eljárást folytat Debrecen területén lévõ élelmiszerboltok sérelmére elkövetett rablás bûntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen. Az ismeretlen elkövetõk kb. 20 - 25 év közötti férfiak, minden alkalommal kapucnis felsõt viseltek és arcukat sállal takarták el. A bûncselekmények helyszíneirõl több esetben kerékpárral menekültek el.

A bûncselekményeket az alábbi üzletek sérelmére és idõpontokban követték el:

2009. december 15-én 20.20 órakor Debrecen, Vezér utcai és 2009. december 19-én 19.00 órakor Derék  utcai élelmiszerboltokban, továbbá 2010. január 09-én 19.00 óra körüli idõben a Veres Péter utcán található italdiszkontban, illetve 2010. január 23-án a Sárvári Pál utcán lévõ Mini ABC-ben.

A Rendõrségrõl szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság vezetõje, 200.000. forint (azaz kétszázezer) díjat ajánlott fel a nyomravezetõnek. A díjkitûzés összege annak fizethetõ ki, aki az elkövetõk személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövetõk közvetlenül azonosíthatók, bûnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti.

Szükség esetén az eljáró hatóság a tanúvédelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendõrség a nyomravezetõ személyét bizalmasan kezeli. A díjkitûzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság vezetõje fenntartja.

Kérjük, hogy aki a bûncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, hívja a Rendõrség 107-es, 112-es segélyhívószámát, vagy a telefontanút a 80/555-11-es telefonszámon.

Bejelentést személyesen a Debreceni Rendõrkapitányság, Bûnügyi Osztályán, (Debrecen, Budai É. u. 4.sz.), illetve telefonon a 06-52/ 516-400/25-50-es számon lehet megtenni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!