2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Hûtlen kezelés miatt nyomoznakForrás: RTl Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-22 09:07:20
Nyomozást rendelt el a rendõrség a Fõvárosi Közterület-fenntartó Vállalatnál, hûtlen kezelés gyanúja miatt. Kedden számoltunk be arról, hogy a cég vezérigazgatója azt állítja: ...

Hagyó Miklós volt fõpolgármester-helyettes utasítása alapján elõre meghatározott cégek nyertek el közbeszerzéseket. Bielek Pétert tanúként hallgatták meg még a BKV-ügyben, akkor beszélt minderrõl.

A legtöbb szemetet ide hozzák, Pusztazámor az ország legnagyobb hulladéklerakója. A telepen keletkezõ gáz felhasználására közbeszerzési pályázatot írt ki a közterület-fenntartó. A leendõ gyõztesrõl állítólag Mesterházy Ernõ a fõpolgármester volt tanácsadója elõre egyeztetett a cég vezérigazgatójával 2007-ben.

"Mesterházy bár nem olyan nyomatkosan, mint Hagyó, de éreztette, hogy az ...-el kell megvalósítanunk a pusztazámori projektet. Egy zártkörû pályáztatást írtunk ki, amit az... nyert meg."

Bielek Péter ezt az RTL Híradó birtokában lévõ rendõrségi tanúvallomásában mondta, amikor a BKV-ügyben meghallgatták februárban. Bár a gyõztes tönkre ment, de a megismételt pályázaton szintén egy állítólag kiszemelt cég nyert.

"Elmondom, hogy a mûszaki tartalom és az ár között egy igen jelentõs, kb. 70 millió forintos különbség van, amely összegrõl feltételezhetõ, hogy ez a … visszajuttatta a Városházára”.

Emiatt, a BKV után még egy közmûcégnél, a közterület-fenntartó vállalatnál is nyomozást rendelt el szerdán a rendõrség.

"Ennek a nyomozásnak az lesz a feladata, hogy a vállalat által lefolytatott közbeszerzési eljárások, illetve egyéb tanácsadói szerzõdések mindenben megfeleltek-e a jogszabályi elõírásoknak"- mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvivõje.

A társaság felügyelõbizottsága is összeült szerdán, õk is megvizsgálják a kiemelt közbeszerzéseket. A sajtóból értesültek az ügyrõl.

„Semmiféle információja nem volt a felügyelõbizottságnak, hiszen ha lett volna, ahogy most is az elsõ gyanús jelre összeültünk, összeültünk volna. Nem volt ilyen. Azt tudni kell, hogy a nagyobb projektekrõl rendszeresen beszámoltattuk a menedzsmentet” – mondta Szaniszló Sándor, az FKF Zrt. a felügyelõbizottság MSZP-s elnöke.

A vezérigazgatónak 3 napot adott a vállalat felügyelõbizottsága, hogy írásban tájékozassa õket a tanúvallomásában elhangzottakról. Jövõ szerdán tárgyalnak újból, akkor akár már a lehetséges következményekrõl is. Bielek Pétert kerestük, de titkárságán azt mondták, hogy jelenleg szabadságon van, külföldön.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!