2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Lebukott a közterület-felügyelõForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-23 16:13:52
20 ezer forint kenõpénz elfogadása miatt vettek õrizetbe a rendõrök egy közterület-felügyelõt.

A cég vezetõje szerint nem tûrik meg maguk között a korrupt felügyelõket, és ritka esetrõl van szó. A Házon kívülnek nyilatkozó vállalkozók szerint azonban mindennapos, hogy 10-20 ezer forintért a közterületesek elnézik a szabálytalanságokat.

Egy XIII. kerületi építkezés közelében csaptak le a rendõrök a közterület-felügyelõre. Sok pénzt találtak a tárcájában, és bilincsben ültették be a rendõrautóba. Még számlát is adott a rendõrök szerint, hogy a kenõpénzt a vállalkozók el tudják számolni.

„Felajánlotta, hogy hetente 20 ezer forintért sok mindent el tud intézni. Akkor majd úgy intézik, hogy mindent rendben találjanak, olyan fényképeket készítenek, és még azt is vállalta, hogy ha más szerv bírságol, õk azt befizetik” – mondta Varga Attila, a BRFK Gazdaságvédelmi Osztályának vezetõje.

A rendõrök gyanítják, hogy nem egyszeri esetrõl volt szó, és nem is egyedül dolgozott. A fõvárosi közterület-felügyelet is segíti a nyomozást, és persze ellenõrzi a saját embereit.

„ Összesen 10-en vannak a kollegák, járõrútvonalakat ellenõriznek, szolgálatokat, eseményeket, tehát van egy ellenõrzési koncepció, ami alapján eljárnak” – mondta Szabó Mihály, a Fõvárosi Közterület-felügyelet igazgatója.

A Házon kívülnek név nélkül nyilatkozó vállalkozók szerint azonban utaznak rájuk a közterületesek.

- Elõfordul az, hogy pénzt kell adjunk ezeknek az embereknek.
- Mennyit?
- Változó, 10-20 ezer forint. Minden alkalommal.

Mert például lassú az engedélyek kiadása, és a megrendelõ nem tudja megvárni, hogy mondjuk egy teherautó megkapja a behajtási engedélyt.

- Ilyenkor van az, hogy az ember kénytelen olyan eszközökhöz folyamodni, hogy fizet a közterület-felügyelõknek, hogy nézzék el, hogy ez az áru megérkezett és foglalja a helyet a közterületen – mondja a vállakozó

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!