2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Lányának hamisított az igazgatóhelyettesForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-21 11:00:28
Saját gyerekének hamisított bizonyítványt a dombóvári szakközépiskola igazgatóhelyettese, legalábbis egy ismeretlen feljelentõ ezt állítja.
Az ügyben közokirattal való visszaélés gyanúja miatt a rendõrség is nyomoz. A feljelentés szerint az intézmény igazgatóhelyettesének lánya úgy végezte el az iskolában az informatika szakot, hogy közben Hollandiában tartózkodott.

Egy dombóvári szakközépiskolába járt az igazgatóhelyettes lánya. A feljelentés szerint azonban nem vett rész az órákon. Mégis elvégezte a szakot, errõl állítólag bizonyítványt is kapott. A papírokat a rendõrség is vizsgálja.

„Hivatalos személy által elkövetett közokirat hamisítás bûntette miatt indult nyomozás az ügyben” – mondta Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.

Mindez még 2009-ben történt. Akkor az ügyben az önkormányzat fegyelmi vizsgálatot indított.

„Akkor, mint fönntartó az aljegyzõn keresztül elrendeltem egy vizsgálatot. Ez tulajdonképpen azzal zárult, hogy megállapították azt, hogy milyen szabálytalanságok történtek. Fönntartóként arra volt lehetõségünk, hogy eltiltsuk hasonló eseményektõl és cselekményektõl az igazgatóhelyettes urat. Ezt meg is tettük” – mondta Patay Vilmos, Dombóvár polgármestere.

A rendõrséget nem tájékoztatták a történtekrõl. Idén júniusban azonban valaki feljelentést tett, így indult végül nyomozás az ügyben.

Az RTL Híradó az igazgatóhelyettessel telefonon beszélt, õ annyit mondott, hogy nem kíván nyilatkozni az ügyrõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!