2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Többször támadt már rendõrre a gázoló ámokfutóForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-27 09:29:07
Nem ez volt az elsõ autós üldözése annak a férfinak, aki pénteken halálra gázolt egy rendõrt a fõvárosban.
Az RTL Híradó úgy tudja, hogy tavaly az M5-ös autópályán üldözték a férfit a rendõrök, és csak úgy tudták megállítani, hogy kilõtték a kocsi kerekeit. Idén áprilisban Budapesten fogták el lopás miatt. Akkor mentõt hívtak hozzá, mert rátámadt a rendõrökre és tört zúzott a rendõrség épületében.

„Nagyon agresszív volt, rugdalta a kapitányságon az ajtót, a székeket, a végén már kéz és láb bilincs volt rajta, de akkor is elég fékezhetetlen volt.”

Legutóbb áprilisban állították elõ a rendõrök Poór Zoltánt. A férfit akkor lopás miatt fogták el. A kapitányságon azonban törni-zúzni kezdett és megfenyegette a rendõröket. Az esetnek a Terézvárosi-Belvárosi Polgárõr Egylet egyik munkatársa is szemtanúja volt.

„Annyira be volt gõzölve, hogy végül mentõt kellett hívni hozzá, igazából nyugtatót követelt, ami miatt jött a mentõ. A mentõ elvitte õt a Merényi kórházba, több rendõr kíséretében, mert elég agresszív volt, több rendõrnek is nekitámadt, nemegyszer. Volt ott egy tolmácsnõ, neki is nekitámadt, voltak ott sértettek, nekik is neki akart menni” – mondta Bartucz Zoltán, a Terézváros-Belváros Polgárõr Egyletének csoportvezetõje.

A férfi végül másnap elhagyta a kapitányságot, de a szemtanúk szerint még ekkor is fenyegette a rendõröket, hogy megkeresi õket.

Az RTL Híradó úgy tudja, tavaly az M5-ös autópályán a péntekihez hasonló módon üldözték a rendõrök. Igazoltatni akarták, de õ gázt adott és megpróbált elmenekülni. Több autóval üldözték, végül csak úgy tudták megállítani, hogy kilõtték a kocsija kerekeit.

A nyomozók vizsgálják azt is, hogy a férfi fogyasztott–e valamilyen kábítószert, vagy alkoholt. Õ vasárnap a bíróságon azt mondta, hogy csak alkoholt ivott.

„Egy pohár sört ebéd után ittam valamikor, de az már több órának azelõtt volt.”

Az RTL Híradó információi szerint a férfi autójában a rendõrök kábítószert, feltehetõen speedet találtak, a gyanúsítottól vért is vettek, a vizsgálatnak néhány nap múlva lesz eredménye.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!