A b�s�ges halfogyaszt�s hozz�j�rulhat eg�szs�g�nk meg�rz�s�hez.
Az �nnepek alatt hajlamosak vagyunk arra, hogy a sok finom falat l�tt�n t�legy�k magunkat. Pedig ha m�rt�kkel fogyasztjuk, a magyaros, alkalomhoz ill� �telek is be�p�thet�k az eg�szs�ges t�pl�lkoz�sba, hiszen nincs tiltott �tel vagy �lelmiszer, csak ker�lend� mennyis�gek.
A Magyar Dietetikusok Orsz�gos Sz�vets�g�nek (MDOSZ) �t hasznos tan�csa a seg�ts�g�nkre lehet a kar�csonyi pluszkil�k ellen. El�sz�r is �tkezz�nk lassan, r�gjunk meg j�l minden falatot. A napi �tsz�ri �tkez�s ilyenkor is javasolt, de ha elfogyasztunk egy-egy kocka csokit vagy szaloncukrot, az is �tkez�snek sz�m�t! Figyelj�nk az adagokra, mennyis�gekre, s lehet�leg minden �tkez�s tartalmazzon z�lds�get vagy gy�m�lcs�t. Mozogjunk minden nap a friss leveg�n, ez �llhat ak�r f�l �ra intenz�vebb s�t�b�l is, a c�l, hogy ne a tv el�tt em�ssz�k meg a kar�csonyi neh�z falatokat. V�g�l de nem utols� sorban az �nnepi men� r�szek�nt fogyasszunk halat is. – B�r �nmag�ban egyetlen �lelmiszer sem tesz benn�nket eg�szs�gess�, de a b�s�ges halfogyaszt�s hozz�j�rulhat eg�szs�g�nk meg�rz�s�hez. A legt�bb hal 100 grammja 20 gramm feh�rj�t tartalmaz, amely az aj�nlott napi bevitelnek mintegy harmada. B�r az „olajos” halak tartalmaznak zs�rt, de ez f�k�nt tel�tetlen. A tengeri gy�m�lcs�k olyan �sv�nyi anyagokban is gazdagok, mint a vas, a kalcium �s a cink – �rja az MDOSZ kar�csonyi k�zlem�ny�ben.