Beindul a gyĂĄrtĂłsor, MagyarorszĂĄgon kĂ©szĂŒl az Ășj limuzinForrĂĄs: privatbankar.hu
UtolsĂł mĂłdosĂ­tĂĄs: 2013-06-13 09:40:36 NyomtatĂĄs - HĂ­r webcĂ­me: www.biharlap.hu/hir/8134
Címkék: Bihari hírek, Orbån Viktor, GyÔr, autóipar, Thomas Faustmann, Audi, Rupert Stadler, A3
ÁtadtĂĄk az Audi Ășj gyĂĄrĂĄt GyĂ”rben. OrbĂĄn Viktor szerint a tĂĄrsasĂĄgnak meghatĂĄrozĂł szerepe van abban, hogy MagyarorszĂĄg a rĂ©giĂł jĂĄrmĂ»ipari központjĂĄvĂĄ vĂĄlhasson.

"Az Audi itthon van MagyarorszĂĄgon" - jelentette ki OrbĂĄn Viktor, egyszerre utalva a hĂșsz Ă©ve az orszĂĄgnak megszavazott Ă©s azĂłta is Ă©lĂ” bizalomra, valamint arra a tĂĄmogatĂĄsra, amelyet az Audi a dunai ĂĄrvĂ­z kĂĄrosultjainak nyĂșjt. Egyben köszönetet mondott azĂ©rt, hogy az Audi MagyarorszĂĄg valĂłdi szövetsĂ©gese, Ă©s ahogy fogalmazott, a magyar emberek valĂłdi barĂĄtja.

OrbĂĄn Viktor szerint az Ășj beruhĂĄzĂĄssal az eddigiek mellett 2100 Ășj munkahely jön lĂ©tre, a beszĂĄllĂ­tĂłk rĂ©vĂ©n pedig az Audi tovĂĄbbi 15 ezer embernek ad munkĂĄt.

Orbån Viktor: sebességet våltott a gazdasåg

A miniszterelnök kiemelte: MagyarorszĂĄg vĂ©gre egy valĂłsĂĄgos gazdasĂĄgi megĂșjulĂĄs, az ĂșjraiparosĂ­tĂĄs Ă©veit Ă©li. "Az Ășj gazdasĂĄgpolitika mĂĄra meghozta eredmĂ©nyĂ©t, a gazdasĂĄg a 2010-es ĂĄllĂł helyzetbĂ”l 2013-ra hĂĄrmas fokozatba kerĂŒlt, a magyar gazdasĂĄg jobban teljesĂ­t, de van mĂ©g feljebb" - fogalmazott a miniszterelnök.

"A cĂ©lunk egyĂ©rtelmĂ»: hogy az autĂłipar 21. szĂĄzadi csĂșcsminĂ”sĂ©gĂ» termĂ©keit minĂ©l nagyobb arĂĄnyban MagyarorszĂĄgon Ă©s magyar emberek ĂĄllĂ­thassĂĄk elĂ”. Az Audi ebben a törekvĂ©sĂŒnkben meghatĂĄrozĂł partnerĂŒnkkĂ© vĂĄlt" - jelentette ki OrbĂĄn Viktor. Szavai szerint az Audi jĂłl pĂ©ldĂĄzza, hogy milyen sikereket Ă©rhetnek el a magyar Ă©s a nĂ©met emberek, ha összefognak.

Stratégiai pillér lett GyÔr


Az Ășj ĂŒzem szĂĄmokban
Az Audi igazgatĂłja azt mondta, hogy az eddigi sikerek összessĂ©ge volt meghatĂĄrozĂł abban, hogy nĂĄlunk Ă©pĂŒlt meg az Ășj ĂŒzem. Thomas Faustmann hangsĂșlyozta: az itt gyĂĄrtott A3 limuzin lesz az elsĂ” olyan modell, amelynek teljes gyĂĄrtĂĄsi folyamata GyĂ”rben zajlik.

Az elmĂșlt hĂłnapokban felvett 2100 Ășj munkatĂĄrssal 9200 közelĂ©be emelkedett az Audi Hungaria Motor Kft. dolgozĂłinak lĂ©tszĂĄma.

Az elmĂșlt kĂ©t Ă©vtizedben a konszern egyik fontos elemĂ©bĂ”l a vĂĄllalatcsoport stratĂ©giai pillĂ©rĂ©vĂ© fejlĂ”dött a gyĂ”ri gyĂĄr, amely "az egyik motorja az Audi növekedĂ©sĂ©nek" - mondta az Ășj jĂĄrmĂ»gyĂĄr ĂĄtadĂĄsĂĄn Rupert Stadler, a konszern vezĂ©rigazgatĂłja.

FelidĂ©zte: 180 lehetsĂ©ges helyszĂ­n közĂŒl vĂĄlasztottĂĄk ki a kilencvenes Ă©vek elejĂ©n a kisalföldi megyeszĂ©khelyet, ahol ideĂĄlis feltĂ©telekre talĂĄltak, miutĂĄn kinĂ”tte terĂŒletĂ©t az ingolstadti gyĂĄr. EbbĂ”l nĂ”tt ki a kapacitĂĄs Ă©s az innovĂĄciĂłs kĂ©pessĂ©g terĂ©n is rohamos fejlĂ”dĂ©st felmutatĂł gyĂ”ri gyĂĄr.

Gerd Walker termelĂ©sĂ©rt felelĂ”s ĂŒgyvezetĂ” a 900 milliĂł eurĂłs beruhĂĄzĂĄsrĂłl elmondta: "MagyarorszĂĄg legnagyobb Ă©pĂ­tkezĂ©si terĂŒlete" 360 ezer nĂ©gyzetmĂ©teres volt, ezen mintegy 100 ezer nĂ©gyzetĂ©ternyi belsĂ” teret alakĂ­tottak ki.

KörĂŒlbelĂŒl nĂ©gymilliĂł köbmĂ©ter földet mozgattak meg, 150 ezer köbmĂ©tert betont, 90 ezer mĂ©ternyi vezetĂ©ket beĂ©pĂ­tettek. A hatĂĄridĂ”re Ă©s költsĂ©gkereten belĂŒl elkĂ©szĂŒlt munkĂĄk több mint hĂĄromnegyedĂ©t magyarorszĂĄgi vĂĄllalkozĂłk vĂ©geztĂ©k.

Ahogy arrĂłl a PrivĂĄtbankĂĄr korĂĄbban beszĂĄmolt, az Audihoz kapcsolĂłdĂł logisztikai központ is hamarosan elkĂ©szĂŒl.

HozzĂĄszĂłlĂĄsok
Még nem érkezett hozzåszólås ehhez a témåhoz.
VĂ©lemĂ©nye van? Írja meg!