Utolsó módosítás: 2014-09-09 07:57:47 |
|
Koch Csaba hajós-bajai borász pincészete nyerte el a magyar borászszakma legrangosabb elismerését, az Év pincészete-díjat. Ebben az évben tizenharmadik alkalommal ítélték oda szakmai körök jelölése és szavazatai alapján a legjobb magyar borászatnak járó elismerést. A cím egy olyan bortermelõ gazdasági társaság kollektív teljesítményét díjazza, amely bel- és külföldön a magyar bor, borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körû népszerûsítéséért tartósan és eredményesen tevékenykedik.
Ebben az évben a második helyezett a Frittmann Borászat, a harmadik pedig a Béres Szõlõbirtok lett, amelyek oklevelet kapnak - tájékoztatta a gyõztes borászat az MTI-t.
Koch Csaba szerint a Hajós-Bajai Borvidék tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású szõlõterületein a legmagasabb Magyarországon a napsütéses órák száma. Fontos, hogy mindezeket a természeti adottságokat kiegészítse a borász szaktudása és alázata.
Alapelvem, hogy nem szeretnék okosabb lenni a természetnél, ezért arra törekszem, hogy a szõlõ a lehetõ legjobban érezze magát a dûlõinkben - idézi a borász szavait a közlemény.
A szõlõmûvelési innovációjáról is ismert borvidéki elnök, borakadémikus borai már számtalan hazai és nemzetközi versenyen bizonyítottak, a tavalyi év pincészete versenyben a harmadik helyen végzett.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szõlõ és Bortermelõk Szövetsége 2002-ben alapította a díjat a magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére.
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
|