2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Paraszt Pláza a célForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-04 09:29:06
A gazdaságfejlesztési program révén el is tudják majd adni azt, amit megtermeltek.

Az állam annak fejében vette át az önkormányzatok adósságát, hogy a települések a jövõben jóval nagyobb szerepet vállalnak a helyi gazdaság élénkítésében.

Berettyóújfalu gazdaságfejlesztésének egyik fókuszában az úgynevezett „Paraszt Pláza” megteremtése szerepel. A félmilliárdos projekt keretében a termelõ- és a felvevõpiac kistérségi szintû megszervezése a cél, melynek eredményeként egy úgynevezett rövid ellátólánc jön létre.

Derecskén már alig van olyan középület, ami az elmúlt években ne szépült volna meg, miként a Sárostóra megálmodott sportcentrum is szépen alakul.

A múlt mellett azonban már a jövõ körvonalai is látszanak; Bakó István polgármester szerint az egyik fõ csapásirány most az, hogy a derecskei szántóföldeket minél nagyobb arányban öntözhetõvé tegyék.

Hajdúdorogon a felelõs vagyongazdálkodásra helyezik a hangsúlyt, Tépén pedig a takarékos faluüzemeltetés az elsõdleges szempont.

A Napló által megkérdezett polgármesterek szerint a munkahelyteremtés alapvetõen a vállalkozók feladata, az önkormányzatok azonban sokat segíthetnek a vonzó befektetõi klíma kialakításában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!