2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Mit tesz a rendõrség a Mindenszentek nyugalmáért?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-30 17:01:31
A kegyelet ünnepén, illetve az azt megelõzõ és követõ napokban az emlékezés virágaival nagyon sok állampolgár keresi fel a temetõket...

jelentõsen megnõ a forgalom a pályaudvarokon, a tömegközlekedési eszközökön és a temetõkhöz vezetõ közutakon.

 

A forgalom folyamatosságának fenntartására, a balesetek megelõzésére, a temetõk környékén történõ parkolás elõsegítésére, a bûncselekmények megakadályozására és megszakítására a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság is készül.

A megye fõútvonalain, a temetõkhöz vezetõ utakon és a temetõk környékén október 30 – november 2. között fokozott rendõri jelenlét lesz, a polgárõrség és a közterület felügyelet bevonásával, szoros együttmûködésben a temetõk kezelõivel. A közterületen szolgálatot teljesítõ állomány segítõ jelleggel lesz jelen, a forgalom segítése, kezelése, a balesetveszély csökkentése, az ünnep nyugalmát veszélyeztetõ szabálysértések és bûncselekmények megelõzése érdekében. A temetõk zárása után a kegyeletsértõ lopások megelõzése, megakadályozása érdekében visszatérõ rendõri ellenõrzés lesz.

Az esetleges bûncselekmények megelõzése érdekében a megemlékezésre gépkocsival utazókat kérjük, hogy értéktárgyaikat, kabátjukat ne hagyják látható helyen a gépjármûben. Fokozottan figyeljenek a gyalogosan közlekedõkre, parkolásnál ügyeljenek arra, hogy a többi közlekedõt ne akadályozzák. A gyalogosoktól is nagyobb körültekintést és odafigyelést kérünk! Fordítsanak fokozott figyelmet a maguknál tartott értékekre, ne hagyják õrizetlenül táskáikat!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!