2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Betöréssel kezdte, rablással folytatta, lopással fejezte beForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-16 12:31:23
A Balmazújvárosi Rendõrkapitányság eljárást folytat rablás bûntett és más bûncselekmények elkövetése miatt egy fiatalkorú fiúval szemben.

Egy 65 éves balmazújvárosi férfi tett bejelentést 2015. január 10-én 21 óra 5 perckor a rendõrség ügyeletére, hogy egy ismeretlen fiú a balmazújvárosi vasútállomás mellett többször megütötte, megrúgta és mobiltelefonját, pénztárcáját, a benne lévõ pénzzel és iratokkal elvette. A helyszínre érkezõ járõrök adatgyûjtést, tanúkutatást végeztek, majd a kapott személyleírás alapján, 40 perc múlva elfogták a bûncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 14 éves fiút, akinek ruházatából elõkerültek a bûncselekmény során eltulajdonított tárgyak

A rendõrök az egyeki fiút elõállították a Balmazújvárosi Rendõrkapitányságra, ahol a nyomozók rablás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiú beismerõ vallomást tett, melynek során azt is elmondta, hogy elõzõ nap társával Egyeken a Hunyadi utcában egy telekre bemásztak, majd az ott álló lakókocsiból értékeket tulajdonítottak el.

A balmazújvárosi rendõrök 2015. január 12-én a gyanúsított 14 éves társának lakóhelyén házkutatást tartottak, ahol megtalálták és lefoglalták a lakókocsiból eltulajdonított tárgyakat.

A fiatalkorú fiú 2015. január 11-én 14 óra 20 perckor újabb bûncselekményt követett el Debrecenben, ahol egy helyi férfi Csörsz utcai házának udvaráról eltulajdonított egy Simson típusú segédmotort, melyen rajta volt a sértett bukósisakja és benne volt annak indítókulcsa is.

A bejelentést követõen a sértett a személygépkocsijával motorja keresésére indult, majd a Kishegyesi úton észrevette, hogy vele szembe jön a motorjával egy férfi, ezért követni kezdte õt. A fiú észlelve, hogy üldözik, a motorral a járdára hajtott, majd azt otthagyta és bukósisakban futásnak eredt. A fiatalkorút a Tócóvölgyi Vasútállomás elõtt állampolgári segítséggel sikerült a rendõrök kiérkezéséig a sértettnek visszatartania.

Az egyeki fiatalkorút a rendõrök elõállították a Debreceni Rendõrkapitányságra, majd átadták a balmazújvárosi nyomozóknak, akik a gyanúsítottként kihallgatását követõen bûnügyi õrizetbe vették a terheltet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!