2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Írják össze, hány állatuk van!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-31 18:32:05
A hortobágyi legelõpályázat vesztesei a parlamenti képviselõ fogadóóráján jártak.

A hortobágyi legelõpályázaton vesztes állattartó gazdák tucatnyi csoportja csütörtökön a hivatalos fogadóóráján kereste fel Vitányi Istvánt, a térség fideszes országgyûlési képviselõjét, a közbenjárását kérve égetõ problémájuk megoldásához.
Világos beszéd

„Arra kértük képviselõ urat, hogy pártállásponton kívül kezelje már ezt a kérdést, hiszen az életünkrõl, a családjaink megélhetésérõl van szó. Mondtuk neki, hogy a probléma nagy, hiszen közeleg a kihajtás ideje, és nem lesz területünk, ahol a jószágainkat legeltethetnénk. Világossá tettük számára, hogy az idõ múlásával egyre csak szorul a hurok a nyakunkon, és ha nem marad más megoldás, hát támadni fogunk. Ha kell, még nagyobb demonstrációkat szervezünk, és szükség esetén a határon túli jogvédõ szervezeteknél is megfuttatjuk az ügyünket. Tudattuk vele, hogy nem tágítunk, arra ne is számítsanak” – tájékoztatta a Naplót az egyeztetésrõl Szilágyi László ebesi gazda.

Vitányi István országgyûlési képviselõ megerõsítette: azt kértem a gazdáktól, hogy hétfõig írják össze, kinek mennyi jószága maradt legelõ nélkül, és én a problémájukat a jövõ heti frakcióülésen az illetékeseknek továbbítom. A kormánypárti képviselõ visszautasította, hogy eddig semmit nem tett volna az ügyben, hiszen (mint mondta) Tasó László és Tiba István képviselõtársaival együtt egy éve õk kérték Orbán Viktor miniszterelnöktõl, hogy vizsgáltassa ki a történteket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!