2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Még mindig várják a vizsgálat eredményétForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-04 17:11:54
A pedagógiai szakszolgálat az intézményhez utalt gyermekek mindössze 20-30 százalékát látja el a megyében – mondta Ágoston Tibor, a debreceni közgyûlés jobbikos képviselõje a pártja kedden tartott sajtótájékoztatóján, amelynek témája a megyei pedagógia szakszolgálat tevékenysége volt.

Kulcsár Gergely országgyûlési képviselõ szülõi jelzésekre hivatkozva elmondta, hogy szeptembertõl nem mûködik megfelelõen a szakszolgálat, majd az intézményfenntartó központ megyei vezetõje véleményébõl idézett. Eszerint az intézmény pazarlóan mûködik, magas az utazási költség és emögött nincs tényleges feladatellátás. Mindennek okán még tavaly interpellált a parlamentben, minekután Rétvári Bence államtitkár vizsgálatot ígért. Ezt követõen a szakszolgálat vezetõjét megerõsítették pozíciójában és eltávolítottak egy szakszolgálati referenst.

Kérdés maradt, hogy milyen eredménnyel ért véget az államtitkár által beígért vizsgálat, továbbá sikerült-e törvény elõírásainak megfelelõ mederbe terelni a pedagógiai szakszolgálat tevékenységét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!