Utolsó módosítás: 2015-02-18 10:01:28 |
|
A házi sertés tradicionális levágását és feldolgozását elevenítették fel február 14-én a Kéky Lajos Városi Mûvelõdési Központ parkolójában. Sült kolbász, hagymás vér, hurka és toros káposzta ínycsiklandó illata szállt a levegõben a Mûvelõdési Központ parkolójában szombat délelõtt. A disznótor fõ célja, hogy teret adjon a régi szokásoknak, a mára lassan veszendõbe menõ hagyományoknak, melyek a legnagyobb közösségi eseményei voltak a paraszti családoknál.
A rendezvény fõvédnöke, Szólláth Tibor polgármester köszöntõjében hangsúlyozta: fontos, hogy a következõ generációkra is átörökítsük azokat a hagyományokat, amelyeket szüleinktõl, nagyszüleinktõl örököltünk.
A disznótor különlegessége volt, hogy a február 11-15. között Hajdúnánásra látogató tokiói Kokushikan Egyetem kendó szakos hallgatói is részt vettek.
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
|