2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Csak magukban bíznakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-06 09:21:31
A hazai fiatalok a pénzügyeiket továbbra is szeretik személyesen intézni.

A húszas éveikben járó fiatalok leginkább fiókokban és személyes ügyfélszolgálatokon szeretnék pénzügyeiket a jövõben is intézni – állapította meg a GfK Digital Connected Consumer kutatása. Bár e korosztály digitalizálódása nagyfokú, pénzügyi ismereteik – szüleikéhez hasonlóan – alacsony szinten állnak, ezért elõnyben részesítik az ügyintézõvel a személyes találkozót.
Fontos célcsoport

Az Y generáció, azaz a 20-29 évesek, a pénzügyi szektor számára kiemelten fontos célcsoportot jelentenek, hiszen õk az „új ügyfelek”, akik pár éve már dolgoznak, vagy a közeljövõben lépnek be a munkaerõpiacra, így komoly üzleti potenciált jelentenek. A KSH 2011-es népszámlálási adatai szerint az Y generáció tagjai egy jelentõs, 1,2 millió fõs csoportot tesznek ki, és bár közülük majdnem minden ötödik személy még tanul, tízbõl hatan már munkába álltak, jellemzõen most kezdték karrierjüket építeni, ugyanakkor saját jövedelemmel és megtakarítási célokkal rendelkeznek.
Digitalizáltak

Az Y generáció tagjai magas fokon digitalizáltak: 88 százalékuk használja az internetet. Õk már úgy nõttek fel, hogy gyermekkorukban a mobiltelefon és az internet mindennapos kommunikációs eszközöknek számítottak, szinte egyszerre tanultak meg járni és a világhálót használni, épp ezért a szolgáltatókkal szembeni „digitális elvárásaik” is magasabbak. Mindez komoly kihívást jelent a bankoknak és biztosítóknak az Y generáció tagjaival kapcsolatos kommunikáció, elérés, ügyfélkiszolgálás és problémakezelés területén. Fontos kérdés, hogy a fiatalok mennyiben szeretnék más módon, más csatornákon keresztül banki és biztosítási ügyeiket intézni, mint a náluk idõsebb érettebb generációk tagjai? A kutatás szerint a 20-29 éves fiatalok a leginkább továbbra is személyesen – a fiókban, call centerben vagy pénzügyi tanácsadók segítségével – tájékozódnának pénzügyi termékekrõl, nyitnának számlát, igényelnének hitelt, illetve vásárolnának életbiztosítást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!