2024. május 27. Hétfő, Hella.
 
Fantasztikus hétvégén van túl a DHSE-PMDForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-25 08:37:39
Kilenc ország képviselte magát a hétvégi derecskei vívóversenyen. Két helyszínen, négy arany-, három ezüst- és egy bronzérem mellett, számos további döntõs helyezés a DHSE vívóinak a mérlege. A Gerevich-Kovács-Kárpáti körversenyt a két arany- és egy ezüstérmet nyerõ kardvívó, Battai Sugár uralta.

Idén Derecske adott otthont a DHSE-PMD vívóegyesület által évente megrendezésre kerülõ Békessy Béla Emlékversenynek. Az a megtiszteltetés érte a klubot, hogy a már hagyománnyá váló „B” kategóriás felnõtt verseny mellett az ország legjobb utánpótlás kardvívói is pástra léptek a Gerevich-Kovács-Kárpáti körversenysorozat negyedik állomásaként.

Ennyi nagyszerû vívóról elnevezett versenysorozat, nem is hozhatott mást, mint remek versenyhangulat mellet kiváló debreceni eredményeket. A Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny negyedik állomása a DHSE fiatal kardvívójáról, a mindössze 12 éves Battai Sugár Katinkáról szólt. Battai a szombati napon az egy évvel a korosztálya feletti, újonc korcsoportnak adott kardleckét. A döntõben tudta csak megállítani az újpesti Jankovics Anna. Vasárnap azonban nem ismert kegyelmet a törékeny hölgy. Battai Sugár a reggel rajtoló gyermek korosztály versenyét nyerte meg veretlenül, majd rövid pihenõt követõen a két évvel idõsebbek (serdülõk, U15) között aratott magabiztos gyõzelmet. Tehát az ezüst szombatot, duplán is arany vasárnap követte.

 

A fiatal hölgy jól feladta a leckét a felnõtteknek. A „B” kategóriás viadal résztvevõi szépen állták is a sarat. Nõi párbajtõrben Pártos Zsófia nyert, Vértesi Lili negyedik, míg Fedor Tamara nyolcadik lett. A férfiaknál Serra Solt szerzett nagyszerû bronzérmet. A férfi kard sem maradt adós az érmekkel, Kiss Péter okos vívása ezüstérmet hozott a DHSE konyhára, de Fekésházy Ambrus hetedik helye is kiváló eredmény a nemzetközi mezõnyben.

A szolnoki sportcsarnok ezzel egy idõben utánpótlás párbajtõr vidékbajnokságnak adott otthont. A gyermek korosztályban itt is debreceni siker született Varga Dóra révén, és Boros Berta is minden dicséretet megérdemel a hatodik helyéért. Az újonc hölgyeknél Kálmán Gyöngyvért csupán egy hajszál választotta el az aranyéremtõl.

A DHSE-s vívóhétvége eredménye tehát: 4 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem mellett, egy hatodik, egy hetedik és egy nyolcadik döntõs helyezés. Soha rosszabbat kedves debreceni pengeforgatók!

 

Döntõs eredmények
Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny – Derecske:Gyermek leány kard:


1. Battai Sugár KatinkaÚjonc leány kard:
2. Battai Sugár Katinka

Serdülõ nõi kard:

1. Battai Sugár Katinka

Békessy Béla Emlékverseny – Derecske

Férfi Párbajtõr:

3. Serra Solt

Nõi párbajtõr:

1.Pártos Zsófia
4. Vértesi Lili
8. Fedor Tamara

Férfi kard:

2.Kiss Péter
7. Fekésházy Ambrus

Utánpótlás vidékbajnokság – Szolnok

Gyermek leány párbajtõr:

1. Varga Dóra
6. Boross Berta

Újonc leány párbajtõr:

2. Kálmán Gyöngyvér

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek