2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Újabb vietnámi termesztõket kaptak elForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-22 18:39:52
Több száz millió forint értékben termesztettek vietnamiak marihuánát budapesti és fóti családi házakban. A rendõrség most hét embert vett õrizetbe.

A kábítószer mellett készpénzt és hamis ruhákat is találtak a nyomozók. Azt mondják, egyre több magyar is próbálkozik a drogtermesztéssel, hogy pénzhez jusson.

Kommandósok érkeznek egy csepeli családi házhoz. A vietnami bérlõk marihuánát termesztettek. 700 tövet találtak a rendõrök. Ezért verték bilincsbe a férfiakat.

Fóton is lecsaptak a nyomozók. Itt 770 növényre bukkantak a szakszerûen kialakított titkos ültetvényen. Emellett 26 ezer eurót, azaz mintegy 7 millió forintot és hamis ruhákat is találtak. A szakértõk szerint rendkívül jó minõségû drogot termesztettek a vietnamiak.

„Osztottunk szoroztunk, ez mintegy 230 millió forintot jelent, ha a feketepiaci értéket vesszük alapul” – Blitz Miklós, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság osztályvezetõje.

A februári akciókban hét embert vettek õrizetbe, mindnyájan vietnami állampolgárok. De már nem csak õk, hanem magyarok is elkezdték a marihuána termesztését.

„Hazaiak is egyre többen próbálkoznak ilyen ültetvényeket létrehozni. Csak az idei évben, két hónap se telt el, két magyar ültetvényt fogtunk el” – mondta Rodler Norbert, a BRFK kábítószer bûnözés elleni szolgálat vezetõje.

Az egyik marihuána-ültetvényt még tavaly számolták föl egy budapesti családi házban. Sok pénzt költöttek rá a vietnamiak: külön párásító rendszer, fûtés, és fény kell a növényeknek, hogy sokat és jó minõségû drogot teremjenek. Rengeteg áram is kell mindehhez, így a villanyt szinte mindig lopják a termesztõk A rendõrség ezért arra figyelmezteti a bérbeadókat: legyenek elõvigyázatosak, mert a szolgáltató késõbb tõlük hajtja be a lopott áram árát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!