2024. május 10. Péntek, Ármin, Pálma.
 
Felfüggesztett börtön Dominik édesanyjánakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-25 18:34:35
Egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság csütörtökön azt az asszonyt, akinek kétéves kisfiát 2007 nyarán halálra martak a család kutyái.

Dominik édesanyja eleinte azt állította, hogy a gyerek séta közben tûnt el a Margitszigeten. A döntés nem jogerõs. Az asszony élettársa pénzbüntetést kapott.

A vád szerint 2007 júliusában egy monorierdõbeli kertben, a család pitbulljai sebezték halálra a kisfiút. A gyerek õrizetlenül maradt, ekkor tévedt a harci kutyák kenneljébe. Az anya eleinte azt mondta, hogy Dominik a Margitszigeten tûnt el. A kicsit elõször búvárokkal keresték, majd a környékbeli erdõt és mezõt is átkutatták, de hiába. A gyerek elásott maradványait csak hónapokkal késõbb találták meg Monorierdõn. Az édesanya végül bevallotta, hogy õ felejtette nyitva a veszélyes kutyák kenneljének ajtaját. Elmondta, hogy amikor meglátta az összemart altestû, halott gyermeket, sokkos állapotba került. Csak órákkal késõbb szedte össze magát és aztán ásták el a holttestet élettársával.

Az egyébként büntetlen elõéletû asszony korábban azt mondta a bíróságon, hogy Dominik halálát szörnyû balesetnek tartja. Hozzátette: nagyon szerették, kényeztették és óvták a kisfiút. A Pest Megyei Bíróság az ügyben csütörtökön hozott döntést, amely szerint az asszonyt nem jogerõsen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Az ügy másodrendû vádlottja, vagyis a nõ élettársa a bíróság döntése szerint 150 ezer forint pénzbüntetést kapott bûnpártolás miatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!