2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Kábítószer-ültetvényt foglaltak leForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-24 10:17:08
Több mint tízmillió forint értékû vadkender ültetvényt találtak a rendõrök egy budapesti és egy Pest megyei házban.
A 750 tõ marihuánát három férfi termesztette, a feltételezések szerint már hónapok óta. A gyanúsítottakat elfogták és õrizetbe vették.

Egy budapesti családi házban bukkantak rá a nyomozók az egyik kábítószer-ültetvényre. A Pest megyei rendõröket fõvárosi kollégáik értesítették, hogy az épületben valószínûleg vadkendert termesztenek.

Az udvaron virágföldet és különbözõ kender termesztéséhez használt eszközöket találtak. A ház pincéjében pedig ráleltek az inkubátorokra, melyekben a vadkendert nevelték. A nyomozók eközben egy szentmártonkátai házat is átkutattak, ahol szintén marihuánaültetvényt találtak.

„A két helyszínen több mint 750 tõ, különbözõ fejlettségû, kábítószernek minõsülõ növényt foglaltak le, ezekrõl majd a szakértõi vizsgálat után fogja megmondani a rendõrség, hogy pontosan milyen növények, milyen súlyúak és mennyit érnek” – mondta Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

A rendõrök összesen három embert fogtak el a két helyszínen, õket õrizetbe vették.

A nyomozók szerint a lefoglalt kábítószer értéke több mint tízmillió forint. A gyanúsítottak azonban ennek az összegnek a többszörösét is zsebre tehették, mivel a vadkendert már hónapok óta termesztették.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!