2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Szülés elõtt álló nõ rabolta ki az idõs hölgyet DerecskénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-29 21:11:59
Derecske – Kedden 19.00 órakor érkezett bejelentés a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság ügyeletére, miszerint Derecskén a Bocskai utca és Híd utca keresztezõdésében egy hazafelé tartó idõs, 84 éves hölgyet egy általa ismeretlen, nyolc és fél hónapos terhes nõ kirabolt.

Az idõs hölgyet Derecskén a Bocskai utca és Híd utca keresztezõdésében egy nõ támadta meg, miután nem adott részére gyufát, majd fellökte, s a kezébõl kézitáskáját kitépte, és elmenekült. A derecskei rendõrök gyorsan reagáltak az esetre, s az elkövetõ mihamarabbi beazonosítása érdekében gyors adatgyûjtésbe kezdtek. Mivel tudták, hogy az idõs hölgy a városi buszmegállóból, a Fõtéren keresztül tartott gyalogosan a lakásához, a város helyi térfigyelõ kameráit megnézték, kielemezték, melynek során megállapítást nyert, hogy az elkövetõ már a parkon keresztül követte a sértettet, s ahogy kikerült a térfigyelõ kamerák látókörébõl, el is követte a bûncselekményt.

A kamera felvételek és a sértett elmondása alapján az elkövetõ személyleírása a következõképpen alakult: 160cm magas, barna szemû, rövid hajú, 30 év körüli nõ, aki gyermeküléssel ellátott kerékpárral közlekedett, és feltehetõleg több hónapos terhes. A bevezetett forrónyomos cselekmények során, a derecskei rendõrök a helyi védõnõkkel és a gyermekjóléti szolgálatokkal is felvették a kapcsolatot az elkövetõ mihamarabbi beazonosítása érdekében.

ˆ Szülés elõtt álló nõ rabolta ki az idõs hölgyet Derecskén

Szerdán az elkövetõt beazonosították, aki az elé tárt bizonyítékok, térfigyelõ kamera felvételek láttán részletes beismerõ vallomást tett. A 8,5 hónapos terhes derecskei elkövetõ nõ vallomásában elmondta, hogy az idõs asszony erõsen tartotta a táskát, amikor el akarta tõle venni, ezért kétszer is meg kellett azt rántania, aminek következtében a sértett térddel a földre került. A sértett a támadás következtében 8 napon túl gyógyuló térdsérüléseket szenvedett.

A sértettõl eltulajdonított táskát az elkövetõ egy utcai csatorna átereszébe rejtette, a benne lévõ okiratokkal együtt.

Az elkövetõ 8,5 hónapos terhes asszony ellen a Derecskei Rendõrõrs bíróság elé állítással fejezi be az ügyet egy rendbeli rablás bûntett, és 7 rendbeli visszaélés okirattal vétségének elkövetése miatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!