2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Ellátatlan beteg nem távozhat a kórházból!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-01 12:52:29
A Semmelweis nap, valamint az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban kitüntetéseket adtak át, illetve egy dolgozót elõléptettek június 28-án.

A kórház vezetõsége, osztályvezetõ fõorvosai, szakdolgozó elõtt Dr. Muraközi Zoltán fõigazgató köszöntötte az immár „csak” vendégként megjelent Muraközi István polgármestert és Pálfi Anikó alpolgármestert, ugyanis május 1-vel állami fenntartású lett az intézmény. A július 1-tõl megváltozott területi ellátás kapcsán a fõigazgató hangsúlyozta: ellátatlan beteg nem távozhat a kórházból.

A jeles nap alkalmából ünnepi beszédet Dr. Pete László orvos-igazgató mondott. Elöljáróban örömét fejezte ki amiatt, hogy együtt ünnepelhetik a Semmelweis napot és az Ápolók Nemzetközi Napját. – Semmelweis Ignác életmûve példaértékû a mai egészségügyi dolgozóknak is. Születésnapja – július 1-je – az egészségügy jeles napja, ilyenkor elõléptetésekkel, kitüntetésekkel, jutalmakkal ismerik el a kiemelkedõen teljesítõ dolgozókat – emelte ki az orvos-igazgató, hozzátéve, hogy mindenki kiemelkedõen teljesít az egyre romló körülmények ellenére is. A betegek és hozzátartozóik meg vannak elégedve a kórház munkájával. A TVK - teljesítmény volumen korlát – miatt 200 millió forintot nem kapott meg a kórház, amiért pedig megdolgoztak – jegyezte meg a szakember.
Örömteli eseményekrõl is beszámolt: az elmúlt évben 60 millió forintból a rendelõintézet tetejére napelemeket telepítettek, a technológiai tömb építése jó ütemben halad, a határon átnyúló HURO-s pályázatnak köszönhetõen pedig az élesdi kórházzal építettek ki jó szakmai és baráti kapcsolatokat. További jó hír, hogy az országgyûlés elfogadta az egészségügyi dolgozók bérének rendezését, augusztus 1-tõl januárig visszamenõleg. Végül nemcsak a jutalmazottaknak, hanem a kórház valamennyi dolgozójának megköszönte eddigi áldozatos munkáját.
Fõigazgatói javaslatra Nagy Katalin kiváló dolgozó lett. Dr. Balogh Endre Zoltánt adjunktussá léptették elõ. Az orvos-igazgató részérõl a kórház vezetõtestülete Dr. Szabó Ágnest kiváló dolgozó, Dr. Iszlai Sándort, Dr. Jánossy Gábort és Karalyos Miklósnét igazgatói dicséretben részesítette. Az ápolási igazgató részérõl Nagy Imrénét kiváló dolgozó, Csanádi Istvánnét, Juhász Jánosnét, Szabóné Veres Irént, Vincze Árpádnét, Karalyos Dezsõnét és Magyar Imrét igazgatói dicséretben részesítette a kórház vezetõtestülete. Kun József gazdasági igazgató javaslatára Kövérné Kiss Éva kiváló dolgozó lett, míg Szamosközi János, Kun Zoltán és Szántai Gyula igazgatói dicséretet vehetett át.

 

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!