2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Béremelés helyett bércsökkentés Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-11-15 16:09:27
Miskolc – Magas munkanélküliség, bizonytalan munkahelyek. Ez vár ránk jövõre Borsik János szerint.

A 2013-as év lesz a legrosszabb a magyar munkavállalók számára, fogalmazott Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerdai, miskolci sajtótájékoztatóján. Kifejtette: A munkanélküliség stagnálni fog (mértéke 10,4 százalék), az infláció pedig 6 százalék lesz, az Európai Unióban a legmagasabb. Mindemellett bizonytalanná válik a munkahelyek nagy része, mert egyrészt csökkent a magyarországi befektetõk és beruházók száma, másrészt pedig az új Munka törvénykönyve keresetcsökkentést hozott, melyre még nem volt példa a rendszerváltozás óta.

Félnek az emberek

– Bizonytalanságban élnek és félnek az emberek a következményektõl – hangsúlyozta az érdekvédõ. – Hisz látják, hogy a kormány nem hajlandó a szakszervezetekkel országos szinten tárgyalni, ami nemcsak antidemokratikus, de az európai normákat is sérti. Ilyen körülmények között kilátásban sincs a jövõ évi béremelés, a „szûkkörû találkozók” pedig tragikomikusak – fogalmazott Borsik János.

Hozzátette: A kormány ezzel nehéz helyzetbe hozta a helyi szakszervezeteket is. És mivel megosztotta a szakszervezeti konföderációkat, a hitelt érdemlõ, eredményes tárgyalások is elmaradnak, jelezte az elnök.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!